Grillattua lohta inkiväärikastikkeen kera
Samalla makea ja tulinen kastike sopii uskomattoman hyvin grillatun lohen kumppaniksi. Kastikkeen maku syvenee, jos se saa seistä ja maustua jonkin aikaa ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 700 g lohifileetä
- suolaa ja valkopippuria
Kastike
- 1 dl sokeria
- ½ dl omenasiideriviinietikkaa
- 4 dl kanalientä
- 50 g tuoretta inkivääriä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl chiliä hienonnettuna
- 1 rkl maissitärkkelystä
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- keitettyä riisiä
- keitettyjä sokeriherneitä
Valmistusohje
1. Kastike: Kuori ja suikaloi inkivääri hienoksi ja hienonna valkosipulinkynsi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna palko. Sekoita sokeri, viinietikka, kanaliemi, inkivääri, valkosipuli ja chili kasarissa, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta kastike sillä. Mausta suolalla ja pippurilla ja pidä lämpimänä tarjoiluun asti.
2. Leikkaa lohi neljään palaan ja grillaa niitä 4 minuuttia nahkapuolelta. Käännä ja grillaa kypsäksi lihapuolelta. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Tarjoile lohi kastikkeen, keitetyn riisin ja keitettyjen sokeriherneiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka