Grillattua lohta inkiväärikastikkeen kera

Samalla makea ja tulinen kastike sopii uskomattoman hyvin grillatun lohen kumppaniksi. Kastikkeen maku syvenee, jos se saa seistä ja maustua jonkin aikaa ennen tarjoilua.

Neljälle

  • 700 g lohifileetä
  • suolaa ja valkopippuria

Kastike

  • 1 dl sokeria
  • ½ dl omenasiideriviinietikkaa
  • 4 dl kanalientä
  • 50 g tuoretta inkivääriä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl chiliä hienonnettuna
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä
  • keitettyjä sokeriherneitä

Valmistusohje

1. Kastike: Kuori ja suikaloi inkivääri hienoksi ja hienonna valkosipulinkynsi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna palko. Sekoita sokeri, viinietikka, kanaliemi, inkivääri, valkosipuli ja chili kasarissa, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta kastike sillä. Mausta suolalla ja pippurilla ja pidä lämpimänä tarjoiluun asti.

2. Leikkaa lohi neljään palaan ja grillaa niitä 4 minuuttia nahkapuolelta. Käännä ja grillaa kypsäksi lihapuolelta. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Tarjoile lohi kastikkeen, keitetyn riisin ja keitettyjen sokeriherneiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!