Grillattua lihaa ja chimichurrikastiketta
Chimichurri on erittäin suosittu kastike Argentiinassa. Sitä käytetään sekä kastikkeena että marinadina kaiken grillattavan tai paistettavan lihan kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 4 viipaletta grillattavan lampaan-, naudan. tai sianlihaa
- 1 1/4 dl oliiviöljyä
- ½ dl punaviinietikkaa
- 1 1/4 dl hienonnettua sipulia
- 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
- ½ dl hienonnettua persiljaa
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1/4 tl cayennenpippuria
- 1½ tl suolaa
- 1 tl vastajauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Sekoita öljy ja viinietikka, lisää muut ainekset ja anna kastikkeen seistä vähintään kolme tuntia huoneenlämmössä, jotta kaikki maut pääsevät esille.
2. Laita liha kulhoon tai paksuun muovipussiin, kaada päälle 2 dl kastiketta ja sekoita. Anna lihan marinoitua vähintään kolme tuntia huoneenlämmössä ennen grillaamista.
3. Grillaa lihaa 2-4 minuuttia kummaltakin puolelta. Sivele marinadilla pari kertaa grillauksen aikana. Tarjoile loppu kastike grillatun lihan lisukkeena.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan