Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattua lihaa ja chimichurrikastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Chimichurri on erittäin suosittu kastike Argentiinassa. Sitä käytetään sekä kastikkeena että marinadina kaiken grillattavan tai paistettavan lihan kanssa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 4 viipaletta grillattavan lampaan-, naudan. tai sianlihaa
  • 1 1/4 dl oliiviöljyä
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 1 1/4 dl hienonnettua sipulia
  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1/4 tl cayennenpippuria
  • 1½ tl suolaa
  • 1 tl vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita öljy ja viinietikka, lisää muut ainekset ja anna kastikkeen seistä vähintään kolme tuntia huoneenlämmössä, jotta kaikki maut pääsevät esille.

2. Laita liha kulhoon tai paksuun muovipussiin, kaada päälle 2 dl kastiketta ja sekoita. Anna lihan marinoitua vähintään kolme tuntia huoneenlämmössä ennen grillaamista.

3. Grillaa lihaa 2-4 minuuttia kummaltakin puolelta. Sivele marinadilla pari kertaa grillauksen aikana. Tarjoile loppu kastike grillatun lihan lisukkeena.

Lisää aiheesta:

Grillattu broileriKokonaisena paistettu porsaanfileeTimjamimarinoitua etuselkääYrttimausteiset lampaankyljyksetSitruuna- ja appelsiinimarinoitua porsasta ja fenkoliaMarinadi naudan- ja lampaanlihalle
Grilli ja BBQ -kastikeKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Grilli ja BBQ -kastike
  • 14.05.202116:45
    Liha

    Huippukokki Stefan Richterin marinadi ja barbeque-kastike

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillikastike mango chutneylla

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Grilliöljy ja grillikastike

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    BBQ-kastike

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillattua lihaa ja chimichurrikastiketta