Grillattua kuhaa ja punajuuripyttipannua

Grillatun kuhan kruunaa terveellinen punajuuripyttipannu.

Raaka-aineet

  • 4 ruodotonta kuhafileetä
  • 4 perunaa
  • 4 keskikokoista punajuurta
  • 1 sipuli
  • 2 suolakurkkua
  • 2 rkl kaprista
  • 1 dl persiljaa
  • 1 dl valkoviiniä
  • voita
  • mustapippuria ja merisuolaa myllystä

Kastike

  • 1,5 dl smetanaa
  • 1 rkl karkeaa Dijon-sinappia

Valmistusohje

Silppua sipuli, kuutioi kuoritut punajuuret ja perunat. Kuullota nämä vähässä voissa kattilassa. Lisää valkoviini ja anna kiehua pienellä lämmöllä kypsäksi.

Lisää kuutioitu kurkku, kapris ja persilja. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Mausta kuhafileet pippurilla, suolalla ja sivele fileiden päälle ohuesti pehmeää voita.

Grillaa muutama minuutti noin 225-asteisessa uunissa grillivastuksilla. Nosta kalat pyttipannun päälle ja tarjoa sinappi-smetanakastikkeen kanssa. Koristele tuoreilla yrteillä.

Katso kastikkeen valmistus videolta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!