Grillattua kalaa sahramikastikkeella

Helppo juhlaruoka, johon voit käyttää tuoretta kalaa, esimerkiksi kampelaa tai mitä tahansa pakastekalaa. Voit myös grillaamisen sijasta paistaa kalan. Kastikkeeseen kuuluu Pernod, lakritsinmakuinen ranskalainen aperitiivi. Se tuo fenkolin maun hienosti esiin.

4 annosta

  • 600 g kalaa fileinä
  • merisuolaa
  • vastajauhettua valkopippuria
  • öljyä grillaamiseen/paistamiseen
  • keitettyjä perunoita
  • tilliä

Kastike

  • 1 fenkoli
  • 1 salottisipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1½ dl kalafondia
  • ½ g sahramia
  • 100 g kylmää voita
  • 2 tomaattia
  • 1 rkl silputtua tilliä
  • 3 cl Pernod'ta (voidaan jättää pois)

Valmistusohje

1. Keitä perunat. Paloittele kala neljäksi annospalaksi ja mausta merisuolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.

2. Kastike: Suikaloi fenkoli ohuiksi suikaleiksi ja rouhi sipuli. Kuullota ne kevyesti oliiviöljyssä. Lisää fondi ja sahrami ja kypsytä kunnes fenkoli on pehmennyt. Kalttaa, kuori ja kuutioi tomaatit. Sekoita joukkoon voi nokareittain sekä tomaattikuutiot ja tilli. Mausta Pernod'lla, suolalla ja pippurilla.

3. Grillaa kala kauniin ruutukuvioiksi, vain muutama minuutti per puoli. Annostele kastike lämpimille lautasille ja aseta vastagrillattu kala päälle. Tarjoile heti vastakeitettyjen perunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!