Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattua kalaa sahramikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 600 g kalaa fileinä
  • merisuolaa
  • vastajauhettua valkopippuria
  • öljyä grillaamiseen/paistamiseen
  • keitettyjä perunoita
  • tilliä

Kastike

  • 1 fenkoli
  • 1 salottisipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1½ dl kalafondia
  • ½ g sahramia
  • 100 g kylmää voita
  • 2 tomaattia
  • 1 rkl silputtua tilliä
  • 3 cl Pernod'ta (voidaan jättää pois)

Valmistusohje

1. Keitä perunat. Paloittele kala neljäksi annospalaksi ja mausta merisuolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.

2. Kastike: Suikaloi fenkoli ohuiksi suikaleiksi ja rouhi sipuli. Kuullota ne kevyesti oliiviöljyssä. Lisää fondi ja sahrami ja kypsytä kunnes fenkoli on pehmennyt. Kalttaa, kuori ja kuutioi tomaatit. Sekoita joukkoon voi nokareittain sekä tomaattikuutiot ja tilli. Mausta Pernod'lla, suolalla ja pippurilla.

3. Grillaa kala kauniin ruutukuvioiksi, vain muutama minuutti per puoli. Annostele kastike lämpimille lautasille ja aseta vastagrillattu kala päälle. Tarjoile heti vastakeitettyjen perunoiden kera.

Lisää aiheesta:

Täytettyä kirjolohta foliossaLohta rucolapeston keraKalakeitto leipäkuutioiden ja salsan keraVärikäs kalapataHalloumijuustoa paahdettujen juuresten keraGrillattua halloumia ja munakoisoa
Grillattu kalaKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Helppo juhlaruoka, johon voit käyttää tuoretta kalaa, esimerkiksi kampelaa tai mitä tahansa pakastekalaa. Voit myös grillaamisen sijasta paistaa kalan. Kastikkeeseen kuuluu Pernod, lakritsinmakuinen ranskalainen aperitiivi. Se tuo fenkolin maun hienosti esiin.

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu kala
  • 30.08.202415:27
    Huomenta Suomi

    Grillattua meribassia ja juureksia chimichurrilla

  • 20.07.201709:33
    Huomenta Suomi

    Kokonaisena grillattua siikaa

  • 31.05.201610:58
    Pääruoat

    Kalaa vihannestaskussa

  • 18.02.201300:00
    Kalaruoka

    Ahvenpaketit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Foliossa haudutettua kuhaa yrttien kera