Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Paahdettu kanasalaatti kauden kasviksista, Markun resepti

Julkaistu 18.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden toisen jakson resepti.

Salaatti

  • 1 kevätkananpoika
  • ½ kukkakaali
  • 4 varsiparsakaalia
  • kourallinen vihreitä papuja
  • 4 keltajuurta
  • oliiveja
  • 100 g Comte-juustoa
  • Valio voita paistamiseen
  • suolaa
  • mustapippuria

Vinegretti

  • 4 viikunaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 shalottisipulia
  • ½ dl valkoviinietikka
  • 2 dl oliiviöljyä
  • ½ pnt lehtipersiljaa

Valmistusohje

Leikkaa kanasta irti rintafileet, mutta jätä siipiluu kiinni, leikkaa koivet irti.

Paista pannulla ensin nahkapuoli alaspäin, kunnes nahassa on kaunis ruskea pinta

Käännä palat ja lisää voita pannulla. Valele voilla ja paista vielä n. 5 minuuttia. Mausta suolalla. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Leikkaa kukkakaalista nuppuja uunipellille ja pyörittele ne öljyssä. Kuori keltajuuri ja leikkaa lohkoiksi. Paista molempia 200C uunissa n. 30 min. Mausta suolalla.

Leikkaa pavuista kärjet pois ja huuhtele. Keitä papuja n. 3min suolatussa vedessä. Jäähdytä ja mausta suolalla.

Raasta juustoa leivinpaperille n. 10cm halkaisijaltaan oleva kasa. Paista uunissa 200C:ssa n. 20 min. 

Kokoa annos lautaselle; laita salaattia lautasen pohjalle. Lisää kasvikset, asettele kana kasvisten päälle. Levittele vinegrettiä päälle ja koristele juustotuillella.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Latva-artisokkaa juutalaiseen tapaan ja antipasti, Samun reseptiMasterChef Suomi: Valkosipuliöljyssä paistettua kanaa, sipulipyrettä, friteerattua purjoa & purjoöljyä, Isabelin reseptiMasterChef: Kultaotsa-ahven e linguini marinara – Satun reseptiMasterChef: Naudan Ribeye-pihvi – Santun reseptiMasterChef: Tomahawk-pihvi – Joonaksen reseptiMasterChef: Surf & Turf – Ollin resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti