Grillattua graavilohta
Harvat asiat ovat yhtä paljon sen arvoisia kuin itse graavattu lohi. Lohta myydään usein hyvään hintaan. Yleisimmin graavilohi tarjoillaan ohuina viipaleina sinappikastikkeen kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 700 g tuoretta, perattua lohta
- 4 rkl suolaa
- 2-3 rkl kidesokeria
- 2 tl kokonaisia valkopippureita
- 1 nippu tilliä
Kastike
- 3 rkl sinappia
- 1 rkl sokeria
- 1 maustemitta suolaa
- ½ maustemitta jauhettua valkopippuria
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 dl ruokaöljyä
- 1 dl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
1. Käytä lohesta keskiosaa. Leikkaa pois evät ja fileoi lohi niin että saat selkäruodon pois, vedä irti pienemmät ruodot.
2. Sekoita suola, sokeri ja murskatut pippurit. Laita kerros seosta vadin pohjalle, laita päälle lohensivu nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle mausteseosta, laita toinen filee päälle lihapuoli alaspäin, paksu pää toisen fileen ohutta päätä vasten. Ripottele päälle loput mausteseoksesta. Laita kalojen väliin ja päälle tilliä.
3. Laita kalan päälle lauta ja graavaa lohta jääkaapissa pari vuorokautta, kääntele kalaa muutaman kerran graavauksen aikana.
4. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa, viimeiseksi öljy jonka lisäät tippa kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten.
5. Leikkaa kala neljään osaan, raaputa pois mahdollinen suola ja grillaa paloja n. 5 cm päässä hiillokselta, n. 3 minuuttia molemmin puolin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut