Grillattua graavilohta

Harvat asiat ovat yhtä paljon sen arvoisia kuin itse graavattu lohi. Lohta myydään usein hyvään hintaan. Yleisimmin graavilohi tarjoillaan ohuina viipaleina sinappikastikkeen kera.

Neljälle

  • 700 g tuoretta, perattua lohta
  • 4 rkl suolaa
  • 2-3 rkl kidesokeria
  • 2 tl kokonaisia valkopippureita
  • 1 nippu tilliä

Kastike

  • 3 rkl sinappia
  • 1 rkl sokeria
  • 1 maustemitta suolaa
  • ½ maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 1 dl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Käytä lohesta keskiosaa. Leikkaa pois evät ja fileoi lohi niin että saat selkäruodon pois, vedä irti pienemmät ruodot.

2. Sekoita suola, sokeri ja murskatut pippurit. Laita kerros seosta vadin pohjalle, laita päälle lohensivu nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle mausteseosta, laita toinen filee päälle lihapuoli alaspäin, paksu pää toisen fileen ohutta päätä vasten. Ripottele päälle loput mausteseoksesta. Laita kalojen väliin ja päälle tilliä.

3. Laita kalan päälle lauta ja graavaa lohta jääkaapissa pari vuorokautta, kääntele kalaa muutaman kerran graavauksen aikana.

4. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa, viimeiseksi öljy jonka lisäät tippa kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten.

5. Leikkaa kala neljään osaan, raaputa pois mahdollinen suola ja grillaa paloja n. 5 cm päässä hiillokselta, n. 3 minuuttia molemmin puolin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja