Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattua graavilohta

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 700 g tuoretta, perattua lohta
  • 4 rkl suolaa
  • 2-3 rkl kidesokeria
  • 2 tl kokonaisia valkopippureita
  • 1 nippu tilliä

Kastike

  • 3 rkl sinappia
  • 1 rkl sokeria
  • 1 maustemitta suolaa
  • ½ maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 1 dl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Käytä lohesta keskiosaa. Leikkaa pois evät ja fileoi lohi niin että saat selkäruodon pois, vedä irti pienemmät ruodot.

2. Sekoita suola, sokeri ja murskatut pippurit. Laita kerros seosta vadin pohjalle, laita päälle lohensivu nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle mausteseosta, laita toinen filee päälle lihapuoli alaspäin, paksu pää toisen fileen ohutta päätä vasten. Ripottele päälle loput mausteseoksesta. Laita kalojen väliin ja päälle tilliä.

3. Laita kalan päälle lauta ja graavaa lohta jääkaapissa pari vuorokautta, kääntele kalaa muutaman kerran graavauksen aikana.

4. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa, viimeiseksi öljy jonka lisäät tippa kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten.

Harvat asiat ovat yhtä paljon sen arvoisia kuin itse graavattu lohi. Lohta myydään usein hyvään hintaan. Yleisimmin graavilohi tarjoillaan ohuina viipaleina sinappikastikkeen kera.

5. Leikkaa kala neljään osaan, raaputa pois mahdollinen suola ja grillaa paloja n. 5 cm päässä hiillokselta, n. 3 minuuttia molemmin puolin.

Lisää aiheesta:

Graavilohta ja sinappitillikastikettaGraavattu lohi kastikkeen keraGraavattua lohta roseepippurilla ja sinappikastikkeellaKotona riimisuolattua lohta tillimuhennetuin perunoinGraavilohta mehevän kastikkeen keraGraavilohta sinappi-tillikastikkeella
Grillattu lohiGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu lohi
  • 06.07.201713:50
    Huomenta Suomi

    Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti

  • 21.06.201707:44
    Pääruoat

    Chimichurri-lohi vartaassa ja mangoslaw

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillattu lohi vuohenjuuston kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Grillilohta ja tillihollandaise

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Grillattua graavilohta