Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattua graavilohta hovimestarinkastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 4 lohikyljystä
  • 1 ½ dl suolaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 15 karkeasti murskattua valkopippuria
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna

Kastike

  • 1 rkl sinappia
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • 1 rkl kidesokeria
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 2 dl rapsiöljyä
  • hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Sekoita suola, sokeri, pippuri ja tilli. Kaada puolet seoksesta vadille, laita lohikyljykset päälle, kaada niiden päälle loput mausteseoksesta. Laita jääkaappiin 4-5 tunniksi, kääntele pariin kertaan.

2. Raaputa mausteseos pois, grillaa kyljyksiä pari minuuttia molemmin puolin.

3. Sekoita sinappi, sokeri ja viinietikka vispilällä.

4. Lisää öljy vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Kääntele viimeiseksi mukaan tilli.

Graavilohikastiketta ei vain tarjoilla graavatun, kylmän ja halstratun lohen kera, vaan myös äyriäisten ja matjessillin kera. Tanskalaiseen versioon tulee myös munankeltuaisia, jotkut lisäävät kastikkeeseen konjakkia tai hunajaa.

Lisää aiheesta:

SinappisilliSilliä punaisessa kastikkeessaLohta tillikastikkeellaGrillattua pikagraavilohta sinappikastikkeen keraSalaattia keitetyllä lohellaGraavilohta mehevän kastikkeen kera
Grillattu lohiGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu lohi
  • 06.07.201713:50
    Huomenta Suomi

    Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti

  • 21.06.201707:44
    Pääruoat

    Chimichurri-lohi vartaassa ja mangoslaw

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillattu lohi vuohenjuuston kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Grillilohta ja tillihollandaise

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Grillattua graavilohta