Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattu possunsisäfilee ja täytetyt jalapenot

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 800 g porsaan sisäfileetä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl jalapenokastiketta
  • ½ dl dl rypsiöljyä

Kiillotetut täytetyt jalapenot

  • 8 jalapenoa
  • 150 g chevreä (vuohenmaitojuustoa)
  • 5 saksanpähkinää
  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl omenasiideriviinietikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl maissitärkkelystä + vesitilkka

Valmistusohje

1. Hiero lihaan suolaa ja pippuria. Sekoita keskenään öljy ja jalapenokastike ja voitele filee kauttaaltaan seoksella.

2. Kääri fileen kapeaan päähän alumiinifoliota, jottei se kuivu ja pala grillissä. Grillaa fileetä puuhiiligrillissä riittävän etäällä hehkusta 20-30 minuuttia. Kääntele fileetä silloin tällöin. Poista folio grillaamisen loppupuolella. Anna lihan vetäytyä ennen viipalointia.

3. Leikkaa jalapenopalkojen päästä kova kanta pois ja poista myös siemenet, niin että palot voi täyttää. Sekoita yhteen vesi, viinietikka ja hunaja, lämmitä varovasti. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta seos. Murskaa pähkinät ja sekoita keskenään juusto ja pähkinämurske. Täytä jalapenot ja grillaa pari minuuttia kummaltakin puolelta. Penslaa ne hunajakiilteellä aivan grillauksen loppupuolella ja tarjoile fileeviipaleiden kera.

Lisää aiheesta:

Graavilohta ja sinappitillikastikettaHärkäkääryleet korvasienikastikkeellaPiparjuurimarinoitua lohtaGrillatut tortillat liha- ja vihannestäytteinPorsaanfileetä ja limebataattiaSeesamkanavartaat sämpylässä
PorsaanfileeKananmunatonGluteenitonGoGreenPääruoatLiharuoka

Kaupan hyllyllä pienten tabasco-pullojen vierestä löydät yleensä samanlaisissa pulloissa vihreää jalapenokastiketta. Se on tämän sisäfileen kirpakkana mausteena. Erinomaisen sopivina lisäkkeinä on juustolla ja pähkinöillä täytetyt kokonaiset jalapenot, joita saa ainakin purkkeihin säilöttynä, ellet löydä tuoreita.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee
  • 18.12.201409:47
    Kaalisalaatti

    Teresa Välimäki: Täytetty possunfileerulla ja paistettua ruusu- ja lehtikaalia

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Gratinoitua porsaanfileetä banaanin ja curryn kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Valkoviinissä haudutettu porsaanfilee ja simpukat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Possunfileetä kesäkurpitsan kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kirstin porsaanfilee