Grillattu paprikalisäke

Helppo ja etukäteen valmistettava lisäkeruoka, joka on kaunis ja maistuu ihanalta. Grillatut paprikat käyvät hyvin yhdeksi lajiksi seisovaan pöytään tai liha- ja kala-annoksen kaunistukseksi.

4 hengelle

  • 2 punaista paprikaa
  • 2 keltaista paprikaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • (viinietikkaa tai sitruunamehua)

Valmistusohje

1. Halkaise paprikat pitkittäin, poista siemenet ja valkoiset kalvot. Laita paprikanpuolikkaat kuoripuoli ylöspäin uuniin grillivastuksen alle ja grillaa, kunnes kuoret alkavat kuplia ja niihin tulee tummia läikkiä.

2. Ota paprikat uunista ja laita ne muovipussiin joksikin aikaa jäähtymään. Tämän jälkkeen paprikoista on helppo vetää kuoret irti. Voit myös laittaa paprikat suoraan uunista otettuina jääveteen hetkeksi, jolloin kuoret saa myös helposti irti.

3. Jätä paprikat puolikkaiksi tai pieni niitä hieman ja laita kulhoon tai rasiaan. Kaada päälle öljyä, ripottelee suolaa ja pyöräyttele mustapippuria myllystä pinnalle. Halutessasi voit ripauttaa päälle hieman viinietikkaa tai sitruunamehua. Sulje kannen alle ja pidä jääkaapissa vähintäänkin yön yli ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja