Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattu paprikalisäke

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 hengelle

  • 2 punaista paprikaa
  • 2 keltaista paprikaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • (viinietikkaa tai sitruunamehua)

Valmistusohje

1. Halkaise paprikat pitkittäin, poista siemenet ja valkoiset kalvot. Laita paprikanpuolikkaat kuoripuoli ylöspäin uuniin grillivastuksen alle ja grillaa, kunnes kuoret alkavat kuplia ja niihin tulee tummia läikkiä.

2. Ota paprikat uunista ja laita ne muovipussiin joksikin aikaa jäähtymään. Tämän jälkkeen paprikoista on helppo vetää kuoret irti. Voit myös laittaa paprikat suoraan uunista otettuina jääveteen hetkeksi, jolloin kuoret saa myös helposti irti.

3. Jätä paprikat puolikkaiksi tai pieni niitä hieman ja laita kulhoon tai rasiaan. Kaada päälle öljyä, ripottelee suolaa ja pyöräyttele mustapippuria myllystä pinnalle. Halutessasi voit ripauttaa päälle hieman viinietikkaa tai sitruunamehua. Sulje kannen alle ja pidä jääkaapissa vähintäänkin yön yli ennen tarjoilua.

Helppo ja etukäteen valmistettava lisäkeruoka, joka on kaunis ja maistuu ihanalta. Grillatut paprikat käyvät hyvin yhdeksi lajiksi seisovaan pöytään tai liha- ja kala-annoksen kaunistukseksi.

Lisää aiheesta:

Isoäidin säilötyt kurkutBasilikapaprikatCarpaccio tortillakoristeellaSitruksenmakuiset lampaankyljyksetPerunankuorisipsitHuvipuistosalaatti
KasvislisukeKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke
  • 15.12.202410:03
    Välipalat

    Kukkakaali libanolilaisittain

  • 27.07.201607:54
    Lisäkeruoat

    Kermainen paprikasalsa

  • 27.04.201609:45
    Juusto

    Munajuustoa ja punajuurta

  • 31.07.201514:16
    Kaalisalaatti

    Kaleslaw

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutetut endiivit