Grillattu lampaan kyljysrivi
Grillattavasta lampaankyljysrivistä täytyy poistaa kaikki muut luut, paitsi pitkät kylkiluut. Niistä tulee sopivat ottimet sorminsyötäessä. Ah, miten herkullisia näistä tuleekaan ulkogrillissä kypsennettyinä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kokonainen lampaan kyljysrivi, 12 kyljystä
- suolaa ja valkopippuria
- 2 rkl rypsiöljyä
Maustesekoitus
- 2 oksaa tuoretta rosmariinia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet erittäin pieneksi. Riivi rosmariininneulaset varsista ja sekoita sipulihakkeen kera.
2. Hiero lihaan suolaa ja pippuria. Voitele öljyllä ja taputtele lihaan mausteseos. Grillaa kyljysrivi sopivan matkan päässä hiilien hehkusta, kunnes lihan sisälämpö on 63 astetta (rosa).
3. Kiedo liha alumiinifolioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Silloin se pysyy mehevänä ja lämpö jakautuu tasaisesti. Leikkaa kyljysrivi viipaleiksi niin, että joka palaan tulee pitkä luu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan