Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattu lampaan kyljysrivi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 kokonainen lampaan kyljysrivi, 12 kyljystä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl rypsiöljyä

Maustesekoitus

  • 2 oksaa tuoretta rosmariinia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet erittäin pieneksi. Riivi rosmariininneulaset varsista ja sekoita sipulihakkeen kera.

2. Hiero lihaan suolaa ja pippuria. Voitele öljyllä ja taputtele lihaan mausteseos. Grillaa kyljysrivi sopivan matkan päässä hiilien hehkusta, kunnes lihan sisälämpö on 63 astetta (rosa).

3. Kiedo liha alumiinifolioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Silloin se pysyy mehevänä ja lämpö jakautuu tasaisesti. Leikkaa kyljysrivi viipaleiksi niin, että joka palaan tulee pitkä luu.

Lisää aiheesta:

Homejuustokyljykset sienipedilläLampaankyljykset ja valkosipulijogurttiRosmariinilla ja valkosipulilla silavoitu kyljysriviLampaankyljykset yrttivoin kanssaSitruksenmakuiset lampaankyljyksetMausteiset porsaankyljykset
LampaankyljyksetKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Grillattavasta lampaankyljysrivistä täytyy poistaa kaikki muut luut, paitsi pitkät kylkiluut. Niistä tulee sopivat ottimet sorminsyötäessä. Ah, miten herkullisia näistä tuleekaan ulkogrillissä kypsennettyinä.

Tuoreimmat aiheesta

Lampaankyljykset
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lampaankyljyksiä, madeirakastiketta ja ruusukaaliperunat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaankyljykset coca cola -marinadissa rosmariinin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaankyljykset kreikkalaisin lisäkkein

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Lampaankyljysrivi, papumuhennos ja vuohenjuustokreemi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kaksoiskyljykset ja vihannekset yrttipeiton alla