Grillattu kylkipaisti glazen kanssa
Paksua kylkipaistia voi hyvin grillata. Yhdysvalloissa paisti keitetään ensin ja grillataan sitten joko uunissa tai grillillä. Juuri ennen tarjoilua viipaleet penslataan glazella, joka antaa makua ja väriä
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 ½ kg paksua kylkipaistia
- 1 tl suolaa per litra vettä
- 3 kokonaista mustapippuria
- 1 laakerinlehti
Glaze
- 1 dl paseerattuja tomaatteja
- 2 rkl worcestershirekastiketta
- 2 rkl siirappia
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 maustemitta chilijauhetta
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
1. Laita paisti suureen kattilaan ja kaada päälle niin paljon vettä että liha peittyy. Lisää suola, pippurit ja laakerinlehti ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla 30-45 minuuttia, paistin paksuudesta riippuen. Nosta paisti kattilasta ja anna jäähtyä.
2. Glaze: Sekoita paseerattu tomaatti, worcestershirekastike, siirappi, paprika- ja chilijauhe. Purista mukaan valkosipuli.
3. Uunissa paisto: Laita kylkipaisti ritilälle uunipannun päälle luut ylöspäin. Paista 275 asteessa n. 20 minuuttia. Käännä ja penslaa glazella. Paista vielä n. 10 minuuttia. Penslaa päälle lisää glazea ennen tarjoilua.
4. ...tai grillillä paisto: Grillaa kylkipaistia joka puolelta hiiligrillillä, yhteensä 10-15 minuuttia. Pidä hiillokseen kunnon välimatka, penslaa paisti glazella ennen tarjoilua. Leikkaa kylkipaisti viipaleiksi, niin että joka palassa on osa luuta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut