Grillattu inkiväärikananpoika
Kokonainen broileri grillautuu parhaiten brikettihiilloksella. Grillaa kuitenkin varoen ja riittävän kaukana hiilipesän hehkusta, ettei broileri pala karrelle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 iso broileri, noin 1,5 kg
- suolaa ja valkopippuria
- 1 pala tuoretta inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ dl kiinalaista soijaa
Tarjoiluun
- vihannescouscous
Valmistusohje
1. Sytytä grillibriketit hyvissä ajoin, niin että saat hienon, harmaapintaisen hiilloksen. Kuori ja raasta inkivääri. Hiero broilerin pintaan suolaa, pippuria ja inkivääriraastetta. Kuori ja purista valkosipulinkynsi soijan sekaan.
2. Grillaa broileria ympäriinsä. Aloita selkäpuolelta, käännä ja grillaa kyljet ja lopuksi rintapuoli. Penslaa soijaseoksella kauttaaltaan juuri ennen kuin broileri on läpikypsä.
3. Tarkista, että liha on läpikypsä pistämällä paksuimpaan kohtaan. Lihanesteen pitää olla täysin kirkasta. Grillaa muuten lisää. Sisälämpötilan kypsässä kananlihassa tulee olla 80 astetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan