Mainos
Mainos

Kokonainen broileri grillautuu parhaiten brikettihiilloksella. Grillaa kuitenkin varoen ja riittävän kaukana hiilipesän hehkusta, ettei broileri pala karrelle.

Neljälle

  • 1 iso broileri, noin 1,5 kg
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 pala tuoretta inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl kiinalaista soijaa

Tarjoiluun

  • vihannescouscous

Valmistusohje

1. Sytytä grillibriketit hyvissä ajoin, niin että saat hienon, harmaapintaisen hiilloksen. Kuori ja raasta inkivääri. Hiero broilerin pintaan suolaa, pippuria ja inkivääriraastetta. Kuori ja purista valkosipulinkynsi soijan sekaan.

2. Grillaa broileria ympäriinsä. Aloita selkäpuolelta, käännä ja grillaa kyljet ja lopuksi rintapuoli. Penslaa soijaseoksella kauttaaltaan juuri ennen kuin broileri on läpikypsä.

3. Tarkista, että liha on läpikypsä pistämällä paksuimpaan kohtaan. Lihanesteen pitää olla täysin kirkasta. Grillaa muuten lisää. Sisälämpötilan kypsässä kananlihassa tulee olla 80 astetta.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.