Grillattu halloumijuusto paprika-salaattipedillä
Lisuke, alkuruoka vai lämmin ruoka? Sen jokainen päättää itse. Maistuva kyproslainen juusto valmistetaan paistamalla tai grillaamalla - kylmänä sen maussa ei ole kehumista. Jos juusto on liian suolainen, huuhtele se kylmässä vedessä ja taputtele kuivaksi ennen valmistusta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 2 halloumi-juustoa
- salaattia, esimerkiksi rucolaa tai jääsalaattia ja vesikrassia
- 1 punainen paprika
- 1 sitruuna
- oliiviöljyä
- balsamiviinietikkaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Viipaloi juustot ja grillaa viipaleita minuutti molemmin puolin ulkogrillissä ja parilapannulla. Jos käytät paistinpannua, paneeraa juustoviipaleet ensin vehnäjauhoissa.
2. Asettele lämpimät juustoviipaleet salaattipedille. Koristele salaatinlehdillä, paprikasuikaleilla ja sitruunalohkoilla.
3. Pirskottele päälle öljyä ja viinietikkaa. Mausta vastajauhetulla mustapippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka