Greippisalaatti
Resepti: Nicolas Thieulon
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
Ainekset
- 2 greippiä
- 100 g soijaituja
- ½ kurkku
- ½ paprika
- 8 retiisiä
- 1 keitetty muna
- ruohosipulia
- mustia oliiveja
- 1 salottisipuli
- 1 tl Dijon-sinappia
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Puolita greipit ja leikkaa niistä greippiveitsellä lihat pois. Säästä kuoret. Paloittele kaksi puolikasta ja purista toisista puolikkaista mehu talteen. Leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi ja paprika tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Kuori kurkku ja poista siemenet. Pilko pieniksi kuutioiksi. Murskaa haarukalla keitetty valkuaisen. Silppua ruohosipuli.
Tee salaatille kastike yhdistämällä ensin sinappi ja keltuainen. Lisää oliiviöljy, etikka, hienonnettu salottisipuli, greippimehu, suolaa ja pippuria. Sekoita. Yhdistä vihannekset, greippi, valkuainen, oliivit ja kastike yhteen ja sekoita hyvin. Tarjoile salaatti greippipuolikkaissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti