Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gratinoitua lohta ja äyriäisiä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 300 g katkarapuja kuorineen
  • 150 g lohifileetä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 150 g simpukoita vedessä
  • 150 g rapupuikkoja

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 3 dl kalalientä
  • ½ dl kuivaa sherryä tai valkoviiniä
  • 1 dl ranskankermaa
  • ½ tl suolaa
  • ripaus cayennenpippuria
  • 1 munankeltuainen

Perunalisuke

  • 1 kg perunoita
  • 2 munakeltuaista
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa ja pippuria

Gratiini

  • 1 dl gratinointiin sopivaa juustoa

Valmistusohje

1. Leikkaa lohifilee pieniksi kuutioiksi ja marinoi sitruunamehussa noin 30 minuuttia. Valuta huolellisesti. Kuori katkaravut, säästä kuoret.

2. Kastike: Keitä katkaravunkuoria kalaliemessä ja siivilöi liemi. Sulata kattilassa voi, nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon jauhot. Nosta kattila takaisin levylle, lisää tomaattipyree ja lämmin kalaliemi. Kiehauta ja jätä hautumaan 10 minuutiksi. Lisää sherry ja ranskankerma. Kuumenna kastike ja mausta suolalla ja cayennenpippurilla. Nosta kattila levyltä ja sekoita kastikkeeseen munankeltuainen.

Tämän moneen tilanteeseen sopivan ruoan voit valmistella etukäteen ja gratinoida 20 minuuttia ennen tarjoilua. Äyriäisiä, lohta, kastiketta ja perunoita sisältävä ruoka onkin varsinainen all in one -herkku! Lisänä maistuvat keitetyt sokeriherneet ja vihreät pavut.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä perunat kypsiksi ja anna höyryn haihtua. Survo perunat, lisää munankeltuaiset, öljy ja mausteet. Sekoita hyvin. Pursota uuninkestävän vuoan reunoille kehys, lisää kehyksen sisälle katkaravut ja lohipalat ja viimeistele kastikkeella. Ripottele pinnalle juusto ja gratinoi uunissa 20 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Grillattua koljaa siiderikastikkeellaGratinoidut punakampelafileet perunapyreen keraChilipippuriperunat juuston keraPikkupääkampelaa katkaraputahnalla ja klassisella hummerikastikkeellaGratinoitua koljaa kinkun ja siiderikastikkeen keraHieno kalagratiini
KalagratiiniUusivuosiJuhlatPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalagratiini
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Matjesgratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Silakkagratiinia chilillä

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitua lohta ja kuhaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Kalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden kera