Gratinoitu taskuraputoast
Jos käytät tuoreita taskurapuja voit tehdä gratiinin suoraan puhdistettuihin ravunkuoriin. Mornaykastike on béchamelkastike, eli valkokastike, johon on lisätty juustoraastetta. Tässä teemme ylellisen version kerman ja munankeltuaisen kera. Kastikkeesta tulee kauniin kullanvärinen ja se sopii täydellisesti gratinoitavaksi.
Neljälle
- 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- voita
- 1 prk taskurapuja
- 1 dl juustoraastetta
- 16 keitettyä parsaa
- 1 tl puristettua sitruunamehua
Mornaykastike
- ½ rkl vehnäjauhoja
- ½ rkl voita
- 2 dl kermaa
- 1 munankeltuainen
- 1 dl juustoraastetta, jossa on paljon makua
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ dl juustoraastetta gratinointiin
- salaatinlehtiä
- 4 sitruunalohkoa
Valmistusohje
1. Mornaykastike: Vatkaa munankeltuainen kermatilkan kera. Paista voita ja jauhoja kattilassa, lisää kerma vähän kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Anna poreilla 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Vatkaa joukkoon juusto ja anna sen sulaa kokonaan. Lisää munankeltuainen. Nyt kastike ei enää saa kiehua, mutta sen pitää olla aika paksua.
2. Kuumenna uuni 275 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja paista viipaleet kullanruskeiksi voissa. Valuta taskuravunliha ja parsat kunnolla.
3. Sekoita mornaykastike ja taskuravut. Mausta sitruunamehulla. Leikkaa parsat pienemmiksi paloiksi. Asettele parsat leiville ja sen päälle rapuseos. Ripottele päälle juustoraastetta ja gratinoi grillivastuksen alla muutama minuutti, kunnes pinta on kauniin kullanruskea, tähän menee muutama minuutti mutta ole tarkkana. Koristele salaatilla ja sitruunalla, tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti