Gratinoitu taskuraputoast

Jos käytät tuoreita taskurapuja voit tehdä gratiinin suoraan puhdistettuihin ravunkuoriin. Mornaykastike on béchamelkastike, eli valkokastike, johon on lisätty juustoraastetta. Tässä teemme ylellisen version kerman ja munankeltuaisen kera. Kastikkeesta tulee kauniin kullanvärinen ja se sopii täydellisesti gratinoitavaksi.

Neljälle

  • 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • voita
  • 1 prk taskurapuja
  • 1 dl juustoraastetta
  • 16 keitettyä parsaa
  • 1 tl puristettua sitruunamehua

Mornaykastike

  • ½ rkl vehnäjauhoja
  • ½ rkl voita
  • 2 dl kermaa
  • 1 munankeltuainen
  • 1 dl juustoraastetta, jossa on paljon makua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ dl juustoraastetta gratinointiin
  • salaatinlehtiä
  • 4 sitruunalohkoa

Valmistusohje

1. Mornaykastike: Vatkaa munankeltuainen kermatilkan kera. Paista voita ja jauhoja kattilassa, lisää kerma vähän kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Anna poreilla 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Vatkaa joukkoon juusto ja anna sen sulaa kokonaan. Lisää munankeltuainen. Nyt kastike ei enää saa kiehua, mutta sen pitää olla aika paksua.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja paista viipaleet kullanruskeiksi voissa. Valuta taskuravunliha ja parsat kunnolla.

3. Sekoita mornaykastike ja taskuravut. Mausta sitruunamehulla. Leikkaa parsat pienemmiksi paloiksi. Asettele parsat leiville ja sen päälle rapuseos. Ripottele päälle juustoraastetta ja gratinoi grillivastuksen alla muutama minuutti, kunnes pinta on kauniin kullanruskea, tähän menee muutama minuutti mutta ole tarkkana. Koristele salaatilla ja sitruunalla, tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat