Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gratinoitu taskuraputoast

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • voita
  • 1 prk taskurapuja
  • 1 dl juustoraastetta
  • 16 keitettyä parsaa
  • 1 tl puristettua sitruunamehua

Mornaykastike

  • ½ rkl vehnäjauhoja
  • ½ rkl voita
  • 2 dl kermaa
  • 1 munankeltuainen
  • 1 dl juustoraastetta, jossa on paljon makua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ dl juustoraastetta gratinointiin
  • salaatinlehtiä
  • 4 sitruunalohkoa

Valmistusohje

1. Mornaykastike: Vatkaa munankeltuainen kermatilkan kera. Paista voita ja jauhoja kattilassa, lisää kerma vähän kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Anna poreilla 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Vatkaa joukkoon juusto ja anna sen sulaa kokonaan. Lisää munankeltuainen. Nyt kastike ei enää saa kiehua, mutta sen pitää olla aika paksua.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja paista viipaleet kullanruskeiksi voissa. Valuta taskuravunliha ja parsat kunnolla.

3. Sekoita mornaykastike ja taskuravut. Mausta sitruunamehulla. Leikkaa parsat pienemmiksi paloiksi. Asettele parsat leiville ja sen päälle rapuseos. Ripottele päälle juustoraastetta ja gratinoi grillivastuksen alla muutama minuutti, kunnes pinta on kauniin kullanruskea, tähän menee muutama minuutti mutta ole tarkkana. Koristele salaatilla ja sitruunalla, tarjoile heti.

Jos käytät tuoreita taskurapuja voit tehdä gratiinin suoraan puhdistettuihin ravunkuoriin. Mornaykastike on béchamelkastike, eli valkokastike, johon on lisätty juustoraastetta. Tässä teemme ylellisen version kerman ja munankeltuaisen kera. Kastikkeesta tulee kauniin kullanvärinen ja se sopii täydellisesti gratinoitavaksi.

Lisää aiheesta:

Gratinoitua sieni-kinkkupaahtoleipääLohta tillikastikkeen ja pommes duchessien keraGratinoitua hummeriaHalstrattu graavilohi sinappihollandaisen keraKassler FlorentineJuustogratinoitu lohi-katkarapusimpukka
ToastAlkuruoatKastikkeet ja dipitParsaviikotVälipalatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Toast
  • 28.08.202210:00
    Katkarapuleipä

    Toast skagen – Harri Syrjäsen helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Toscanalainen leipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lämmin papuvoileipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohi-katkaraputoast

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Katkarapu-muna-mäti-toast