Gratinoitu palsternakka
Kasvispäivällistä tänään? Kokeile palsternakkoja ihanassa gratiinissa. Keitetyt perunat sopivat hyvin ruoan seuraksi. Ellet halua pelkkää kasvispäivällistä, voit tarjoilla sen kanssa voileipiä lihaleikkelein.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 600 g palsternakkaa
- 3 tomaattia
- 1 dl juustoraastetta
Kastike
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl voita
- 5 dl kasvislientä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- persiljaa
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Kuori palsternakat ja viipaloi ne ohuesti pituussuuntaan. Keitä kasvisliemi ja keitä palsternakkaviipaleita liemessä 2 minuuttia. Nosta viipaleet liemestä ja laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Sulata voi ja ota kattila liedeltä. Sekoita voihin jauhot sekä hieman liemestä. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää lientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike palsternakkaviipaleille.
3. Viipaloi tomaatit ja laita ne palsternakan ja kastikkeen päälle. Ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi uunissa 20 minuuttia tai kunnes palsternakat tuntuvat pehmeiltä ja juusto on kullanruskeaa. Hienonna persilja ja ripottele vuoan päälle ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta