Gratinoitu palsternakka

Kasvispäivällistä tänään? Kokeile palsternakkoja ihanassa gratiinissa. Keitetyt perunat sopivat hyvin ruoan seuraksi. Ellet halua pelkkää kasvispäivällistä, voit tarjoilla sen kanssa voileipiä lihaleikkelein.

Neljälle

  • 600 g palsternakkaa
  • 3 tomaattia
  • 1 dl juustoraastetta

Kastike

  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl voita
  • 5 dl kasvislientä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • persiljaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuori palsternakat ja viipaloi ne ohuesti pituussuuntaan. Keitä kasvisliemi ja keitä palsternakkaviipaleita liemessä 2 minuuttia. Nosta viipaleet liemestä ja laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Sulata voi ja ota kattila liedeltä. Sekoita voihin jauhot sekä hieman liemestä. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää lientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike palsternakkaviipaleille.

3. Viipaloi tomaatit ja laita ne palsternakan ja kastikkeen päälle. Ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi uunissa 20 minuuttia tai kunnes palsternakat tuntuvat pehmeiltä ja juusto on kullanruskeaa. Hienonna persilja ja ripottele vuoan päälle ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja