Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gratinoitu palsternakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 600 g palsternakkaa
  • 3 tomaattia
  • 1 dl juustoraastetta

Kastike

  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl voita
  • 5 dl kasvislientä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • persiljaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuori palsternakat ja viipaloi ne ohuesti pituussuuntaan. Keitä kasvisliemi ja keitä palsternakkaviipaleita liemessä 2 minuuttia. Nosta viipaleet liemestä ja laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Sulata voi ja ota kattila liedeltä. Sekoita voihin jauhot sekä hieman liemestä. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää lientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike palsternakkaviipaleille.

3. Viipaloi tomaatit ja laita ne palsternakan ja kastikkeen päälle. Ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi uunissa 20 minuuttia tai kunnes palsternakat tuntuvat pehmeiltä ja juusto on kullanruskeaa. Hienonna persilja ja ripottele vuoan päälle ennen tarjoilua.

Kasvispäivällistä tänään? Kokeile palsternakkoja ihanassa gratiinissa. Keitetyt perunat sopivat hyvin ruoan seuraksi. Ellet halua pelkkää kasvispäivällistä, voit tarjoilla sen kanssa voileipiä lihaleikkelein.

Lisää aiheesta:

Fusilleja lohen keraVihannes-kalapateeJuuresgratiini pekonillaGratinoitua koljaa kinkun ja siiderikastikkeen keraSoseutettu alkuruokakeitto leipäkrutonkien keraPasta alla Siciliana
KasvisgratiiniKastikkeet ja dipitKevytKananmunatonKasvisruokaKeventäjätPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisgratiini
  • 11.10.202210:57
    Hellapoliisi

    Kukkakaaligratiini – gratinoitu kukkakaali on syksyn ehdoton herkkuruoka

  • 06.07.201813:54
    Hellapoliisi

    Kasvisgratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porkkanagratiini

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Gratinoidut endiivit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitua fenkolia