Gratinoitu palsternakka
Kasvispäivällistä tänään? Kokeile palsternakkoja ihanassa gratiinissa. Keitetyt perunat sopivat hyvin ruoan seuraksi. Ellet halua pelkkää kasvispäivällistä, voit tarjoilla sen kanssa voileipiä lihaleikkelein.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 600 g palsternakkaa
- 3 tomaattia
- 1 dl juustoraastetta
Kastike
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl voita
- 5 dl kasvislientä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- persiljaa
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Kuori palsternakat ja viipaloi ne ohuesti pituussuuntaan. Keitä kasvisliemi ja keitä palsternakkaviipaleita liemessä 2 minuuttia. Nosta viipaleet liemestä ja laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Sulata voi ja ota kattila liedeltä. Sekoita voihin jauhot sekä hieman liemestä. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää lientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike palsternakkaviipaleille.
3. Viipaloi tomaatit ja laita ne palsternakan ja kastikkeen päälle. Ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi uunissa 20 minuuttia tai kunnes palsternakat tuntuvat pehmeiltä ja juusto on kullanruskeaa. Hienonna persilja ja ripottele vuoan päälle ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti