Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gratinoitu hummeri ja fenkolivoi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 2 keitettyä hummeria

Fenkolivoi

  • 50 g fenkolia (n. puolet fenkolikerästä)
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 rkl lehtipersiljasilppua
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Fenkolivoi: Keitä fenkoli pehmeäksi suolatussa vedessä. Kaada vesi pois ja anna fenkolin jäähtyä. Kuori valkosipulinkynsi. Sekoita monitoimikoneessa tms. fenkoli, voi, persilja ja sitruunamehu sileäksi voiksi, purista joukkoon valkosipuli, suolaa ja pippuroi ja sekoita.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen, ylälämpö tai grilli. Laita hummeri leikkuulaudalle ja halkaise se kahtia isolla, terävällä veitsellä. Poista mahalaukku, joka on aivan edessä pään alaosassa. Riko saksien panssari. Levitä puolet fenkolivoista hummerinpuolikkaille. Toista sama toiselle hummerille ja nosta puolikkaat uunipellille ja gratinoi uunin ylätasolla, mielellään uuninluukku raollaan, noin 1 ½ minuuttia.

Lisää aiheesta:

Vadelma-ankka ja suolapähkinäsalaattiGratinoitua fenkoliaRosmariinilla ja valkosipulilla silavoitu kyljysriviKoivunoksilla paistettua sianniskaaGratinoidut keisarihummerit fenkolivoissaValkosipuli- ja yrttigratinoidut etanat
HummeriKananmunatonGluteenitonPääruoatKalaruoka

Legendaarinen kokki Roger Verger ravintola Moulin de Mougins Provencessa loi tämän kuuluisan fenkolivoin, joka tekee hummerista vielä ylivertaisemman kuin tavallisesti. Tarjoile hummeri salaatin ja hyvän leivän kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Hummeri
  • 07.07.201712:01
    Huomenta Suomi

    Grillattua hummeria ja avomaankurkkusalaattia

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Liekitetyt hummerit

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Gratinoitua hummeria korvasienitäytteellä

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Keitetty hummeri

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Hummeri minute