Gratinoitu hummeri ja fenkolivoi

Legendaarinen kokki Roger Verger ravintola Moulin de Mougins Provencessa loi tämän kuuluisan fenkolivoin, joka tekee hummerista vielä ylivertaisemman kuin tavallisesti. Tarjoile hummeri salaatin ja hyvän leivän kanssa.

Neljälle

  • 2 keitettyä hummeria

Fenkolivoi

  • 50 g fenkolia (n. puolet fenkolikerästä)
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 rkl lehtipersiljasilppua
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Fenkolivoi: Keitä fenkoli pehmeäksi suolatussa vedessä. Kaada vesi pois ja anna fenkolin jäähtyä. Kuori valkosipulinkynsi. Sekoita monitoimikoneessa tms. fenkoli, voi, persilja ja sitruunamehu sileäksi voiksi, purista joukkoon valkosipuli, suolaa ja pippuroi ja sekoita.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen, ylälämpö tai grilli. Laita hummeri leikkuulaudalle ja halkaise se kahtia isolla, terävällä veitsellä. Poista mahalaukku, joka on aivan edessä pään alaosassa. Riko saksien panssari. Levitä puolet fenkolivoista hummerinpuolikkaille. Toista sama toiselle hummerille ja nosta puolikkaat uunipellille ja gratinoi uunin ylätasolla, mielellään uuninluukku raollaan, noin 1 ½ minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!