Gratinoidut simpukat

Tarjoile nämä simpukat suupalana drinkin kanssa tai alkuruokana.

25-30 kpl

  • 1 kg kuorellisia simpukoita
  • 1 dl vettä
  • 75 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 tl sambal oelekia
  • 1 limen raastettu kuori
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta persiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • hiutalesuolaa vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Harjaa ja huuhdo simpukat. Heitä pois rikkinäiset simpukat sekä ne, jotka eivät sulkeudu, kun kopautat kuorta.

2. Laita simpukat suureen kattilaan, jossa on pohjalla vettä. Keitä kannen alla n. 5 minuuttia. Heitä pois simpukat, jotka eivät ole avautuneet. Irrota simpukat kuoristaan ja laita ne toiseen kuorenpuolikkaaseen suolapedille uuninkestävälle vadille.

3. Sekoita voi, sambal, limenkuori ja persilja, purista mukaan valkosipuli. Laita maustevoinokareita simpukoille. Näin pitkälle voit valmistella ruokalajin etukäteen. Gratinoi uunin ylätasolla 3-5 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja