Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gratinoidut meriravut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Meriravut sopivat mainiosti gratinoitaviksi maustevoin kanssa. Paahtoleipä maistuu ohessa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 4 keitettyä merirapua
  • 50 g voita
  • 2 rkl basilikasilppua
  • 2 rkl persiljasilppua
  • ½ sitruunan kuoriraaste
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta sambal oelekia
  • ½ dl purjosuikaleita
  • 2 rkl ruohosipulisilppua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Halkaise ravut pitkittäin kahtia ja riko sakset kevyesti. Aseta ravunpuolikkaat kuoripuoli alaspäin uunivuokaan.

2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahtomaiseksi ja sekoita siihen basilika, persilja, sitruunankuori, suola ja sambal oelek. Levitä voi rapujen päälle. Sirottele päälle purjosuikaleita ja gratinoi uunin ylätasolla noin 5 minuuttia.

3. Sirottele rapujen pinnalle vielä ruohosipulisilppua ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

GraavilohilaatikkoEmännän maukkaat mätitahnasilakatGratinoitua purjoaGratinoidut osteritSilakkalaatikko kapriksen kanssaUunilohi yrttikastikkeessa
ÄyriäisgratiiniAlkuruoatKananmunatonGluteenitonLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäisgratiini
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Äyriäisalkuruoka

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Uunikatkaravut valkosipulilla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Gratinoidut meriravut

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Katkarapunäkinkengät

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Gratinoitua hummeria