Gratinoidut meriravut
Meriravut sopivat mainiosti gratinoitaviksi maustevoin kanssa. Paahtoleipä maistuu ohessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 keitettyä merirapua
- 50 g voita
- 2 rkl basilikasilppua
- 2 rkl persiljasilppua
- ½ sitruunan kuoriraaste
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta sambal oelekia
- ½ dl purjosuikaleita
- 2 rkl ruohosipulisilppua
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Halkaise ravut pitkittäin kahtia ja riko sakset kevyesti. Aseta ravunpuolikkaat kuoripuoli alaspäin uunivuokaan.
2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahtomaiseksi ja sekoita siihen basilika, persilja, sitruunankuori, suola ja sambal oelek. Levitä voi rapujen päälle. Sirottele päälle purjosuikaleita ja gratinoi uunin ylätasolla noin 5 minuuttia.
3. Sirottele rapujen pinnalle vielä ruohosipulisilppua ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa