Gratinoidut keisarihummerit fenkolivoissa
Keisarihummeri ja fenkoli – epätavallinen ja onnistunut meren ja maan sekoitus. Ruoka tarjoillaan suoraan uunista fenkolivoi vielä kuplien.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 16 keisarihummeria, mieluiten raakoja.
- 50 g tuoretta fenkolia
- 100 g persiljaa, mieluiten lehtipersiljaa
- 4 valkosipulinkynttä
- 200 g voita
- puolen sitruunan mehu
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Huuhdo keisarihummerit huolellisesti ja valuta pyyhkeen päällä. Halkaise ne pituussuuntaan, poista mahalaukku ja musta suoli. Laita keisarihummerit uuninkestävälle vadille lihapuoli ylöspäin.
2. Puhdista fenkoli, leikkaa se pienemmiksi paloiksi. Keitä palat juuri ja juuri pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Valuta ylimääräinen vesi pois ja anna jäähtyä. Hienonna valkosipuli ja persilja. Sekoita fenkoli, valkosipuli, persilja ja sitruunamehu huoneenlämpöiseen voihin. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Voitele keisarihummerit paksusti fenkolivoilla. Gratinoi uunissa 225 asteessa 5-10 minuuttia kunnes voi kuplii ja ravut ovat saaneet hieman väriä. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan