Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Graavisilakat yrttikastikkella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton

Kymmenelle

  • 500 g silakkafileitä
  • 1 dl etikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 3 dl vettä
  • 200 g tuoretta pinaattia
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku persiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 dl mietoa maustamatonta jogurttia
  • jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Päivä 1: Perkaa silakat, huuhdo fileet ja valuta. Sekoita etikka, sokeri, suola ja vesi ensimmäiseksi liemeksi. Sekoita kunnes sokeri on sulanut. Lisää silakat ja anna niiden liota liemessä vähintään 4 tuntia. Sekoittele välillä.

2. Päivä 2: Huuhdo pinaatti huolella. Valuta ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Sekoita pinaatti, basilika, persilja ja kuoritut valkosipulinkynnet hienoksi silpuksi tehosekoittimessa. Lisää varovaisesti jogurtti ja mausta pippurilla.

3. Lado silakoita ja kastiketta kerroksittain tarjoilukulhoon. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

Lisää aiheesta:

Graavisilakat ja yrttimajoneesiPaistetut etikkasilakatJoulusilliPariloitu silakkatartarMaustesilakatKirkasgraavatut silakat
GraavikalaAlkuruoatKevytKananmunatonGluteenitonKeventäjätLisäkeruoat

Silakan graavaus tapahtuu kahdessa vaiheessa. Ensin kalat laitetaan etikkaliemeen muutamaksi tunniksi, sitten vasta maustetaan. Tässä silakat maustetaan kevyellä ja kauniilla yrttikastikkeella.

Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Graavikala
  • 30.06.202307:55
    Graavilohi

    Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!

  • 22.12.202115:33
    Graavilohi

    Maailman paras graavilohi Harri Syrjäsen tapaan

  • 16.12.202112:18
    Lohifilee

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 15.12.201707:25
    Marinoitu kala

    Graavisiikaceviche

  • 04.12.201708:11
    Itsenäisyyspäivän herkut

    Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin