Mainos
Mainos

Silakan graavaus tapahtuu kahdessa vaiheessa. Ensin kalat laitetaan etikkaliemeen muutamaksi tunniksi, sitten vasta maustetaan. Tässä silakat maustetaan kevyellä ja kauniilla yrttikastikkeella.

Kymmenelle

  • 500 g silakkafileitä
  • 1 dl etikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 3 dl vettä
  • 200 g tuoretta pinaattia
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku persiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 dl mietoa maustamatonta jogurttia
  • jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Päivä 1: Perkaa silakat, huuhdo fileet ja valuta. Sekoita etikka, sokeri, suola ja vesi ensimmäiseksi liemeksi. Sekoita kunnes sokeri on sulanut. Lisää silakat ja anna niiden liota liemessä vähintään 4 tuntia. Sekoittele välillä.

2. Päivä 2: Huuhdo pinaatti huolella. Valuta ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Sekoita pinaatti, basilika, persilja ja kuoritut valkosipulinkynnet hienoksi silpuksi tehosekoittimessa. Lisää varovaisesti jogurtti ja mausta pippurilla.

3. Lado silakoita ja kastiketta kerroksittain tarjoilukulhoon. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.