Graavisilakat ja yrttimajoneesi
Klassiseen tapaan graavatut silakat tarjoillaan tällä kertaa mausteisen yrttimajoneesin kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g silakkafileitä
Liemi
- 2,5 dl vettä
- 1 dl etikkaa
- 1 rkl suolaa
- 1 maustemitta valkopippuria
Yrttimajoneesi
- 1 dl majoneesia
- 2 tl tillisilppua
- 2 tl persiljasilppua
- 2 tl ruohosipulisilppua
- suolaa ja valkopippuria
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
1. Vedä silakkafileet nahattomiksi. Sekoita liemen ainekset, pane fileet liemeen ja anna maustua 12 tuntia.
2. Tarkista, että kalat ovat valkoisia ja kiinteitä kauttaaltaan. Ota fileet liemestä ja valuta ne hyvin.
3. Silppua tilli, persilja ja ruohosipuli. Sekoita yhteen majoneesi, yrttisilput, suola ja pippuri. Purista joukkoon valkosipuli. Kääntele silakkafileet yrttimajoneesiin juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan