Graavisilakat ja yrttimajoneesi

Klassiseen tapaan graavatut silakat tarjoillaan tällä kertaa mausteisen yrttimajoneesin kera.

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä

Liemi

  • 2,5 dl vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria

Yrttimajoneesi

  • 1 dl majoneesia
  • 2 tl tillisilppua
  • 2 tl persiljasilppua
  • 2 tl ruohosipulisilppua
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Vedä silakkafileet nahattomiksi. Sekoita liemen ainekset, pane fileet liemeen ja anna maustua 12 tuntia.

2. Tarkista, että kalat ovat valkoisia ja kiinteitä kauttaaltaan. Ota fileet liemestä ja valuta ne hyvin.

3. Silppua tilli, persilja ja ruohosipuli. Sekoita yhteen majoneesi, yrttisilput, suola ja pippuri. Purista joukkoon valkosipuli. Kääntele silakkafileet yrttimajoneesiin juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.