Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Graavatut silakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

1 satsiin

  • 700-800 g silakkafileitä
  • 5 dl vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 1 rkl suolaa

Liemi

  • 1 dl sinappia
  • 1 rkl etikkaa
  • ½ rkl suolaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 1 dl vettä
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna
  • 10 valkopippuria, murskattuina

Valmistusohje

1. Vedä kaloista nahka pois, laita ne kulhoon. Sekoita vesi, etikka ja suola, kaada etikkaliemi kaloille niin että ne peittyvät. Laita kylmään 4-6 tunniksi. Kalat muuttuvat valkoiseksi.

2. Valuta kalat.

3. Sekoita sinappi ja etikka, sekoita sitten loput liemestä. Kaada kaloille ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 1 vuorokausi.

Graavatut silakat ovat suosittua ruokaa. Ne maistuvat maukkailta vastakeitettyjen tilliperunoiden kera. On tärkeää seurata reseptiä tarkoin. Silakat säilyvät jääkaapissa viikon.

Lisää aiheesta:

Graavatut silakat sinappikastikkeessaKeitetyt silakkafileet timjamillaMuikunmätigraavatut silakatHienot, sinappigraavatut silakatGraavattua silakkaa etikkaliemessäKirkasgraavatut silakat
GraavikalaAlkuruoatGluteenitonLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Graavikala
  • 30.06.202307:55
    Graavilohi

    Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!

  • 22.12.202115:33
    Graavilohi

    Maailman paras graavilohi Harri Syrjäsen tapaan

  • 16.12.202112:18
    Lohifilee

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 15.12.201707:25
    Marinoitu kala

    Graavisiikaceviche

  • 04.12.201708:11
    Itsenäisyyspäivän herkut

    Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin