Graavatut silakat

Graavatut silakat ovat suosittua ruokaa. Ne maistuvat maukkailta vastakeitettyjen tilliperunoiden kera. On tärkeää seurata reseptiä tarkoin. Silakat säilyvät jääkaapissa viikon.

1 satsiin

  • 700-800 g silakkafileitä
  • 5 dl vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 1 rkl suolaa

Liemi

  • 1 dl sinappia
  • 1 rkl etikkaa
  • ½ rkl suolaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 1 dl vettä
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna
  • 10 valkopippuria, murskattuina

Valmistusohje

1. Vedä kaloista nahka pois, laita ne kulhoon. Sekoita vesi, etikka ja suola, kaada etikkaliemi kaloille niin että ne peittyvät. Laita kylmään 4-6 tunniksi. Kalat muuttuvat valkoiseksi.

2. Valuta kalat.

3. Sekoita sinappi ja etikka, sekoita sitten loput liemestä. Kaada kaloille ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 1 vuorokausi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!