Graavatut silakat
Graavatut silakat ovat suosittua ruokaa. Ne maistuvat maukkailta vastakeitettyjen tilliperunoiden kera. On tärkeää seurata reseptiä tarkoin. Silakat säilyvät jääkaapissa viikon.
- Ruokavalio: Gluteeniton
1 satsiin
- 700-800 g silakkafileitä
- 5 dl vettä
- 1 dl etikkaa
- 1 rkl suolaa
Liemi
- 1 dl sinappia
- 1 rkl etikkaa
- ½ rkl suolaa
- 2 rkl kidesokeria
- 1 dl ruokaöljyä
- 1 dl vettä
- 1 nippu tilliä, hienonnettuna
- 10 valkopippuria, murskattuina
Valmistusohje
1. Vedä kaloista nahka pois, laita ne kulhoon. Sekoita vesi, etikka ja suola, kaada etikkaliemi kaloille niin että ne peittyvät. Laita kylmään 4-6 tunniksi. Kalat muuttuvat valkoiseksi.
2. Valuta kalat.
3. Sekoita sinappi ja etikka, sekoita sitten loput liemestä. Kaada kaloille ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 1 vuorokausi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa