Mainos
Mainos

Graavatut silakat ovat suosittua ruokaa. Ne maistuvat maukkailta vastakeitettyjen tilliperunoiden kera. On tärkeää seurata reseptiä tarkoin. Silakat säilyvät jääkaapissa viikon.

1 satsiin

  • 700-800 g silakkafileitä
  • 5 dl vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 1 rkl suolaa

Liemi

  • 1 dl sinappia
  • 1 rkl etikkaa
  • ½ rkl suolaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 1 dl vettä
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna
  • 10 valkopippuria, murskattuina

Valmistusohje

1. Vedä kaloista nahka pois, laita ne kulhoon. Sekoita vesi, etikka ja suola, kaada etikkaliemi kaloille niin että ne peittyvät. Laita kylmään 4-6 tunniksi. Kalat muuttuvat valkoiseksi.

2. Valuta kalat.

3. Sekoita sinappi ja etikka, sekoita sitten loput liemestä. Kaada kaloille ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 1 vuorokausi.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.