Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Graavatut silakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

1 satsiin

  • 700-800 g silakkafileitä
  • 5 dl vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 1 rkl suolaa

Liemi

  • 1 dl sinappia
  • 1 rkl etikkaa
  • ½ rkl suolaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 1 dl vettä
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna
  • 10 valkopippuria, murskattuina

Valmistusohje

1. Vedä kaloista nahka pois, laita ne kulhoon. Sekoita vesi, etikka ja suola, kaada etikkaliemi kaloille niin että ne peittyvät. Laita kylmään 4-6 tunniksi. Kalat muuttuvat valkoiseksi.

2. Valuta kalat.

3. Sekoita sinappi ja etikka, sekoita sitten loput liemestä. Kaada kaloille ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 1 vuorokausi.

Lisää aiheesta:

Graavatut silakat sinappikastikkeessaKeitetyt silakkafileet timjamillaMuikunmätigraavatut silakatHienot, sinappigraavatut silakatGraavattua silakkaa etikkaliemessäKirkasgraavatut silakat
GraavikalaAlkuruoatGluteenitonLisäkeruoatKalaruoka

Graavatut silakat ovat suosittua ruokaa. Ne maistuvat maukkailta vastakeitettyjen tilliperunoiden kera. On tärkeää seurata reseptiä tarkoin. Silakat säilyvät jääkaapissa viikon.

Tuoreimmat aiheesta

Graavikala
  • 30.06.202307:55
    Graavilohi

    Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!

  • 22.12.202115:33
    Graavilohi

    Maailman paras graavilohi Harri Syrjäsen tapaan

  • 16.12.202112:18
    Lohifilee

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 15.12.201707:25
    Marinoitu kala

    Graavisiikaceviche

  • 04.12.201708:11
    Itsenäisyyspäivän herkut

    Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin