Graavatut silakat sinappikastikkeessa
Julkaistu
Ihanaa silakkaa mausteisten sinapinsiementen kanssa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle-kuudelle
- 600 g silakkafileitä
Etikkaliemi
- 5 dl vettä
- 1 dl etikkaa
- 1 rkl suolaa
Sinappikastike
- ¾ dl sinappia
- 1-2 rkl keltaisia sinapinsiemeniä
- 2 tl suolaa
- 2-3 rkl kidesokeria
- 2 tl etikkaa
- 1 dl rapsiöljyä
- ¾ dl vettä
- 1 nippu tilliä, hienonnettuna
Valmistusohje
1. Laita silakat etikkaliemeen 4-6 tunniksi. Valuta ja vedä pois nahat. Sekoita sinappi, suola, sokeri ja etikka kastikkeeseen. Lisää öljy ohuena norona samalla vatkaten. Lisää viimeiseksi vesi, sinapinsiemenet ja tilli. Kääntele mukaan kalat, laita jääkaappiin 1 vuorokaudeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan