Graavatut silakat sinappikastikkeessa

Ihanaa silakkaa mausteisten sinapinsiementen kanssa.

Neljälle-kuudelle

  • 600 g silakkafileitä

Etikkaliemi

  • 5 dl vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 1 rkl suolaa

Sinappikastike

  • ¾ dl sinappia
  • 1-2 rkl keltaisia sinapinsiemeniä
  • 2 tl suolaa
  • 2-3 rkl kidesokeria
  • 2 tl etikkaa
  • 1 dl rapsiöljyä
  • ¾ dl vettä
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna

Valmistusohje

1. Laita silakat etikkaliemeen 4-6 tunniksi. Valuta ja vedä pois nahat. Sekoita sinappi, suola, sokeri ja etikka kastikkeeseen. Lisää öljy ohuena norona samalla vatkaten. Lisää viimeiseksi vesi, sinapinsiemenet ja tilli. Kääntele mukaan kalat, laita jääkaappiin 1 vuorokaudeksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!