Graavatut silakat perunalla

Graavatut silakat pitää valmistella pari päivää ennen syömistä, mutta tarjoilupäivänä sinun tarvitsee vain laittaa ruoka esille – täydellistä pitoruokaa.

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä

Liemi

  • 1 l vettä
  • 1 ½ dl etikkaa
  • 3 rkl suolaa

Chilikastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 dl ketsuppia
  • 1 dl chilikastiketta
  • 2 rkl kuivaa sherryä
  • jauhettua mustapippuria

Tarjoiluun

  • 2 uuniperunaa
  • 2 tl rapsiöljyä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • ruohosipulia

Valmistusohje

1. Päivä 1: Vedä fileistä nahka pois ja puolita fileet. Sekoita liemi ja laita silakat liemeen, laita astia kylmään yön yli.

2. Päivä 2: Nosta silakat liemestä ja valuta, laita ne kulhoon. Sekoita chilikastikkeen ainekset ja kaada kastike silakoille niin, että ne peittyvät. Laita kylmään yön yli.

3. Päivä 3: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa uuniperunat vajaan sentinpaksuisiksi viipaleiksi. Penslaa ne öljyllä ja laita leivinpaperille pellille, mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä perunaviipaleita uunissa n. 30 minuuttia. Asettele perunat lautasille silakoiden kera, koristele ruohosipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.