Graavatut silakat perunalla
Graavatut silakat pitää valmistella pari päivää ennen syömistä, mutta tarjoilupäivänä sinun tarvitsee vain laittaa ruoka esille – täydellistä pitoruokaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g silakkafileitä
Liemi
- 1 l vettä
- 1 ½ dl etikkaa
- 3 rkl suolaa
Chilikastike
- 2 dl ranskankermaa
- 1 dl ketsuppia
- 1 dl chilikastiketta
- 2 rkl kuivaa sherryä
- jauhettua mustapippuria
Tarjoiluun
- 2 uuniperunaa
- 2 tl rapsiöljyä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- ruohosipulia
Valmistusohje
1. Päivä 1: Vedä fileistä nahka pois ja puolita fileet. Sekoita liemi ja laita silakat liemeen, laita astia kylmään yön yli.
2. Päivä 2: Nosta silakat liemestä ja valuta, laita ne kulhoon. Sekoita chilikastikkeen ainekset ja kaada kastike silakoille niin, että ne peittyvät. Laita kylmään yön yli.
3. Päivä 3: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa uuniperunat vajaan sentinpaksuisiksi viipaleiksi. Penslaa ne öljyllä ja laita leivinpaperille pellille, mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä perunaviipaleita uunissa n. 30 minuuttia. Asettele perunat lautasille silakoiden kera, koristele ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti