Graavatut silakat perunalla
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5671024/landscape16_9/515/290/2bbf2e1a417b4ec65eeaa991348d9388/pt/902739-3989.jpg)
Graavatut silakat pitää valmistella pari päivää ennen syömistä, mutta tarjoilupäivänä sinun tarvitsee vain laittaa ruoka esille – täydellistä pitoruokaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g silakkafileitä
Liemi
- 1 l vettä
- 1 ½ dl etikkaa
- 3 rkl suolaa
Chilikastike
- 2 dl ranskankermaa
- 1 dl ketsuppia
- 1 dl chilikastiketta
- 2 rkl kuivaa sherryä
- jauhettua mustapippuria
Tarjoiluun
- 2 uuniperunaa
- 2 tl rapsiöljyä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- ruohosipulia
Valmistusohje
1. Päivä 1: Vedä fileistä nahka pois ja puolita fileet. Sekoita liemi ja laita silakat liemeen, laita astia kylmään yön yli.
2. Päivä 2: Nosta silakat liemestä ja valuta, laita ne kulhoon. Sekoita chilikastikkeen ainekset ja kaada kastike silakoille niin, että ne peittyvät. Laita kylmään yön yli.
3. Päivä 3: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa uuniperunat vajaan sentinpaksuisiksi viipaleiksi. Penslaa ne öljyllä ja laita leivinpaperille pellille, mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä perunaviipaleita uunissa n. 30 minuuttia. Asettele perunat lautasille silakoiden kera, koristele ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka