Graavattuja silakoita sitruunakastikkeessa
Toista yhtä helposti valmistettavaa ja loistavan maukasta silakkaruokaa tuskin löytyy. Tarjoile alkuruokana voin ja leivän kera tai seisovassa pöydässä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kuudelle
- 600 g silakkafileitä
Liemi
- 1 l vettä
- 1 ½ dl etikkaa
- 3 rkl suolaa
Kastike
- 2 dl majoneesia
- 1 ½ dl kermaviiliä
- 2 tl sitruunamehua
- 1 sitruunan kuori
- ½ tl suolaa
- 2 rkl kapriksia
Valmistusohje
1. Päivä 1: Vedä silakkafileistä nahat pois ja halkaise fileet. Sekoita liemi ja laita silakat liemeen ja jääkaappiin yön yli.
2. Päivä 2: Pese sitruuna tarkoin ja kuori siitä suuria paloja perunankuorimaveitsellä. Purista sitruunasta mehu. Sekoita kermaviili, sitruunamehu, sitruunankuori ja suola kastikkeeksi.
3. Nosta silakat liemestä ja valuta. Lado silakoita ja kastiketta kerroksittain kulhoon. Ripottele päälle kapriksia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka