Graavattuja silakoita sitruunakastikkeessa

Toista yhtä helposti valmistettavaa ja loistavan maukasta silakkaruokaa tuskin löytyy. Tarjoile alkuruokana voin ja leivän kera tai seisovassa pöydässä.

Kuudelle

  • 600 g silakkafileitä

Liemi

  • 1 l vettä
  • 1 ½ dl etikkaa
  • 3 rkl suolaa

Kastike

  • 2 dl majoneesia
  • 1 ½ dl kermaviiliä
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 sitruunan kuori
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl kapriksia

Valmistusohje

1. Päivä 1: Vedä silakkafileistä nahat pois ja halkaise fileet. Sekoita liemi ja laita silakat liemeen ja jääkaappiin yön yli.

2. Päivä 2: Pese sitruuna tarkoin ja kuori siitä suuria paloja perunankuorimaveitsellä. Purista sitruunasta mehu. Sekoita kermaviili, sitruunamehu, sitruunankuori ja suola kastikkeeksi.

3. Nosta silakat liemestä ja valuta. Lado silakoita ja kastiketta kerroksittain kulhoon. Ripottele päälle kapriksia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.