Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Graavattu siika ja sillikaviaari

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • 2 siikafileetä (suomupäällistä jos on)
  • karkeaa suolaa
  • 0,5 dl puolukoita
  • 2 tl sokeria
  • kelmua

Sillikaviaari

  • 1 suolasillifilee
  • 1 sipuli
  • 2 kananmunaa
  • 1 prk smetanaa
  • tilliä

Valmistusohje

Ripottele siikafileiden pintaan suolaa ja anna graavaantua noin vartin verran. Peitä toinen filee puolukoilla ja nosta toinen sen päälle lihapuolet vastakkain.

Pakkaa kalat kelmuun ja anna graavaantua jääkaapissa mielellään yön yli. Kuori puolukat pois kalan pinnasta ja leikkaa siitä ohuita vipaleita.

Liota sillifileestä pois enin suola ja kuivata kalan pinta paperilla. Leikkaa se pieniksi kuutioiksi ja levitä tarjoiluastian pohjalle.

Leikkaa sipuli ja tilli hakkeeksi ja levitä kalan päälle. Peitä kaikki smetanalla ja murskaa päällimmäiseksi kovaksi keitetyt kananmunat.

Tarjoa sellaisenaan tumman leivän kanssa

Sami Garamin puolukkainen siika sopii erinomaisesti kalanystävän joulupöytään. Myös sillikaviaari on joulun herkkusuiden ehdoton juttu. Molemmat kalaruoat valmistuvat helposti.

Lisää aiheesta:

RapusilakatGratinoitua lohta ja kuhaaSiikapakettiKirpeät silakatHiilisilakatHöyrytettyä kuhaa ja parsaa
GraavikalaGluteenitonJouluAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Graavikala
  • 30.06.202307:55
    Graavilohi

    Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!

  • 22.12.202115:33
    Graavilohi

    Maailman paras graavilohi Harri Syrjäsen tapaan

  • 16.12.202112:18
    Lohifilee

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 15.12.201707:25
    Marinoitu kala

    Graavisiikaceviche

  • 04.12.201708:11
    Itsenäisyyspäivän herkut

    Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin