Graavattu siika ja sillikaviaari
Sami Garamin puolukkainen siika sopii erinomaisesti kalanystävän joulupöytään. Myös sillikaviaari on joulun herkkusuiden ehdoton juttu. Molemmat kalaruoat valmistuvat helposti.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 2 siikafileetä (suomupäällistä jos on)
- karkeaa suolaa
- 0,5 dl puolukoita
- 2 tl sokeria
- kelmua
Sillikaviaari
- 1 suolasillifilee
- 1 sipuli
- 2 kananmunaa
- 1 prk smetanaa
- tilliä
Valmistusohje
Ripottele siikafileiden pintaan suolaa ja anna graavaantua noin vartin verran. Peitä toinen filee puolukoilla ja nosta toinen sen päälle lihapuolet vastakkain.
Pakkaa kalat kelmuun ja anna graavaantua jääkaapissa mielellään yön yli. Kuori puolukat pois kalan pinnasta ja leikkaa siitä ohuita vipaleita.
Liota sillifileestä pois enin suola ja kuivata kalan pinta paperilla. Leikkaa se pieniksi kuutioiksi ja levitä tarjoiluastian pohjalle.
Leikkaa sipuli ja tilli hakkeeksi ja levitä kalan päälle. Peitä kaikki smetanalla ja murskaa päällimmäiseksi kovaksi keitetyt kananmunat.
Tarjoa sellaisenaan tumman leivän kanssa
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan