Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Graavattu lampaansatula sinappikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Kahdelletoista

  • 1 kg viimeisteltyä lampaansatulaa
  • 1 ½ rkl sokeria
  • ½ tl salviaa
  • ½ tl meiramia
  • ½ tl timjamia
  • ½ dl konjakkia
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 rkl suolaa

Sinappikastike

  • 1 munankeltuainen
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • worchestershirekastiketta
  • raastettua piparjuurta
  • 1 rkl konjakkia
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Hiero öljy ja konjakki sulaneen lihan pintaan ja anna lihan levätä muutama tunti.

2. Sekoita 1 rkl suolaa sokerin ja mausteiden kera. Hiero maustesekoitus lihaan ja kääri liha tiukasti kelmuun. Laita paketti jääkaappiin 2 vuorokaudeksi.

3. Sinappikastike: Raasta piparjuuri. Sekoita munankeltuainen, sinappi ja 1 tl suolaa. Lisää öljy ohuena norona samanaikaisesti sekoittaen. Lisää konjakki ja pirskauta hieman worchestershirekastiketta mausteeksi, sekoita mukaan piparjuuri. Kokeile varovaisesti maun mukaan, minkä verran mausteita haluat kastikkeeseen.

4. Puhdista liha mausteista ja leikkaa se niin ohuiksi ja siisteiksi siivuiksi kuin pystyt ohuella, terävällä veitsellä. Tarjoile sinappikastikkeen kera.

Muista pakastaa liha kaksi vuorokautta ennen graavausta eli tuoresuolausta. Tämän jälkeen liha marinoidaan parin tunnin ajan ja lopulta graavataan kaksi vuorokautta. Valmistaminen vie aikaa, mutta on erittäin yksinkertaista. Ruokalaji on ajateltu alkuruoaksi.

Lisää aiheesta:

Graavattua lohta roseepippurilla ja sinappikastikkeellaSillisalaattiGrillattua pikagraavilohta sinappikastikkeen keraKonjakkigraavattua häränfileetäMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinGraavilohta sinappi-tillikastikkeella
LammastaAlkuruoatGluteenitonLisäkeruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta
  • 30.5.14:48
    Lammasvartaat

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 20.04.201606:00
    Lammasvartaat

    Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

  • 18.04.201614:17
    Kasvisruokavalio

    Josen libanonilaiset mezet

  • 23.03.201608:01
    Pääsiäinen

    Haudutettua lampaan tai karitsan lapaa