Graavattu lampaansatula sinappikastikkeella
Muista pakastaa liha kaksi vuorokautta ennen graavausta eli tuoresuolausta. Tämän jälkeen liha marinoidaan parin tunnin ajan ja lopulta graavataan kaksi vuorokautta. Valmistaminen vie aikaa, mutta on erittäin yksinkertaista. Ruokalaji on ajateltu alkuruoaksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kahdelletoista
- 1 kg viimeisteltyä lampaansatulaa
- 1 ½ rkl sokeria
- ½ tl salviaa
- ½ tl meiramia
- ½ tl timjamia
- ½ dl konjakkia
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 rkl suolaa
Sinappikastike
- 1 munankeltuainen
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
- worchestershirekastiketta
- raastettua piparjuurta
- 1 rkl konjakkia
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Hiero öljy ja konjakki sulaneen lihan pintaan ja anna lihan levätä muutama tunti.
2. Sekoita 1 rkl suolaa sokerin ja mausteiden kera. Hiero maustesekoitus lihaan ja kääri liha tiukasti kelmuun. Laita paketti jääkaappiin 2 vuorokaudeksi.
3. Sinappikastike: Raasta piparjuuri. Sekoita munankeltuainen, sinappi ja 1 tl suolaa. Lisää öljy ohuena norona samanaikaisesti sekoittaen. Lisää konjakki ja pirskauta hieman worchestershirekastiketta mausteeksi, sekoita mukaan piparjuuri. Kokeile varovaisesti maun mukaan, minkä verran mausteita haluat kastikkeeseen.
4. Puhdista liha mausteista ja leikkaa se niin ohuiksi ja siisteiksi siivuiksi kuin pystyt ohuella, terävällä veitsellä. Tarjoile sinappikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan