Gourmesilakat persiljavoin ja perunamuusin kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5664646/landscape16_9/515/290/2b64814313b73c4cc49f52f787452df/JQ/931702-4703.jpg)
Tämä herkullinen silakkaruoka vaatii hieman valmisteluja päivää ennen, joten muista ottaa se huomioon.
Neljälle
- 16 silakkafileetä
- 3 dl kermaa
- 3 rkl makeaa sinappia
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 1 dl korppujauhoja
Persiljavoi
- 50 g voita
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- 1 tl puristettua sitruunamehua
- 1 maustemitta suolaa
Perunamuusi
- 1 kg perunoita
- 1 dl kuumaa maitoa
- 1 rkl voita
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta valkopippuria
Valmistusohje
1. Sekoita kerma, sinappi ja tilli. Laita silakat seokseen, anna maustua jääkaapissa vuorokausi.
2. Persiljavoi: Sekoita voi pehmeäksi. Hienonna persilja ja lisää se voihin sitruunamehun ja suolan kera, sekoita. Muotoile pötköksi ja laita kylmään pariksi tunniksi. Viipaloi ennen tarjoilua.
3. Perunamuusi: Kuori perunat ja keitä ne kevyesti suolatussa vedessä. Muussaa keitetyt perunat juuressurvimella, lisää kuuma maito, voi, suola ja pippuri samalla sekoittaen.
4. Paneroi silakat korppujauhoissa. Paista voissa paistinpannussa. Tarjoile perunamuusin ja persiljavoin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka