Gourmesilakat persiljavoin ja perunamuusin kera
Tämä herkullinen silakkaruoka vaatii hieman valmisteluja päivää ennen, joten muista ottaa se huomioon.
Neljälle
- 16 silakkafileetä
- 3 dl kermaa
- 3 rkl makeaa sinappia
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 1 dl korppujauhoja
Persiljavoi
- 50 g voita
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- 1 tl puristettua sitruunamehua
- 1 maustemitta suolaa
Perunamuusi
- 1 kg perunoita
- 1 dl kuumaa maitoa
- 1 rkl voita
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta valkopippuria
Valmistusohje
1. Sekoita kerma, sinappi ja tilli. Laita silakat seokseen, anna maustua jääkaapissa vuorokausi.
2. Persiljavoi: Sekoita voi pehmeäksi. Hienonna persilja ja lisää se voihin sitruunamehun ja suolan kera, sekoita. Muotoile pötköksi ja laita kylmään pariksi tunniksi. Viipaloi ennen tarjoilua.
3. Perunamuusi: Kuori perunat ja keitä ne kevyesti suolatussa vedessä. Muussaa keitetyt perunat juuressurvimella, lisää kuuma maito, voi, suola ja pippuri samalla sekoittaen.
4. Paneroi silakat korppujauhoissa. Paista voissa paistinpannussa. Tarjoile perunamuusin ja persiljavoin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa