Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gourmesilakat persiljavoin ja perunamuusin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä herkullinen silakkaruoka vaatii hieman valmisteluja päivää ennen, joten muista ottaa se huomioon.

Neljälle

  • 16 silakkafileetä
  • 3 dl kermaa
  • 3 rkl makeaa sinappia
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 dl korppujauhoja

Persiljavoi

  • 50 g voita
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl puristettua sitruunamehua
  • 1 maustemitta suolaa

Perunamuusi

  • 1 kg perunoita
  • 1 dl kuumaa maitoa
  • 1 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria

Valmistusohje

1. Sekoita kerma, sinappi ja tilli. Laita silakat seokseen, anna maustua jääkaapissa vuorokausi.

2. Persiljavoi: Sekoita voi pehmeäksi. Hienonna persilja ja lisää se voihin sitruunamehun ja suolan kera, sekoita. Muotoile pötköksi ja laita kylmään pariksi tunniksi. Viipaloi ennen tarjoilua.

3. Perunamuusi: Kuori perunat ja keitä ne kevyesti suolatussa vedessä. Muussaa keitetyt perunat juuressurvimella, lisää kuuma maito, voi, suola ja pippuri samalla sekoittaen.

4. Paneroi silakat korppujauhoissa. Paista voissa paistinpannussa. Tarjoile perunamuusin ja persiljavoin kera.

Lisää aiheesta:

Paistetut etikkasilakatPaistettuja silakoita persiljavoillaPaistetut silakat ja perunamuusiHalstrattu graavisiika tillimajoneesin keraSinappimarinoitu savusilakkaPaistetut silakkapihvit perunamuusin, puolukkahillon ja voisulan kera
PerunamuusiSilakkapihvitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Perunamuusi
  • 21.09.202114:06
    Perunat

    Paras perunamuusi ikinä – Kapen puikulaperunamuusi

  • 11.06.202015:29
    Peruna

    Kari Aihisen pottuvoi – täydellisen helppo perunalisuke

  • 06.03.202009:18
    Lisäkeruoat

    Ranskalainen perunamuusi – Pommes de Terre Chantilly

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Emmentalmuusi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vihreä perunamuusi