Gotlantilaiset lammaspihvit

Nämä lammaspihvit ovat gotlantilainen erikoisuus, joka muistuttaa pannupihviä, ja reseptistä on luultavasti yhtä monta muunnosta kuin Gotlannissa on liesiä.

Neljälle

  • 400 g lampaanjauhelihaa
  • 1 rkl keltaisia sinapinsiemeniä
  • 2 keitettyä, kylmää perunaa
  • 1 kananmuna
  • 1 punasipuli
  • 1 dl kermaviiliä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • perunamuusia

Valmistusohje

ruohosipulia

1. Liota sinapinsiemenet tilkassa kuumaa vettä.

2. Muussaa perunat haarukalla kulhossa, lisää kananmuna ja sekoita taikinaksi.

3. Kuori ja hienonna punasipuli, lisää munaseokseen. Suolaa ja pippuroi, lisää sinapinsiemenet, kermaviili sekä jauheliha. Työstä voimakkaasti 5 minuuttia.

4. Muotoile taikinasta 12 pientä pihviä ja paista hitaasti ilman rasvaa teflonpannussa. Tarjoile perunamuusin ja ruohosipulin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!