Gotlantilaiset lammaspihvit

Nämä lammaspihvit ovat gotlantilainen erikoisuus, joka muistuttaa pannupihviä, ja reseptistä on luultavasti yhtä monta muunnosta kuin Gotlannissa on liesiä.

Neljälle

  • 400 g lampaanjauhelihaa
  • 1 rkl keltaisia sinapinsiemeniä
  • 2 keitettyä, kylmää perunaa
  • 1 kananmuna
  • 1 punasipuli
  • 1 dl kermaviiliä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • perunamuusia

Valmistusohje

ruohosipulia

1. Liota sinapinsiemenet tilkassa kuumaa vettä.

2. Muussaa perunat haarukalla kulhossa, lisää kananmuna ja sekoita taikinaksi.

3. Kuori ja hienonna punasipuli, lisää munaseokseen. Suolaa ja pippuroi, lisää sinapinsiemenet, kermaviili sekä jauheliha. Työstä voimakkaasti 5 minuuttia.

4. Muotoile taikinasta 12 pientä pihviä ja paista hitaasti ilman rasvaa teflonpannussa. Tarjoile perunamuusin ja ruohosipulin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.