Gotlantilaiset lammaspihvit
Nämä lammaspihvit ovat gotlantilainen erikoisuus, joka muistuttaa pannupihviä, ja reseptistä on luultavasti yhtä monta muunnosta kuin Gotlannissa on liesiä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 400 g lampaanjauhelihaa
- 1 rkl keltaisia sinapinsiemeniä
- 2 keitettyä, kylmää perunaa
- 1 kananmuna
- 1 punasipuli
- 1 dl kermaviiliä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- perunamuusia
Valmistusohje
ruohosipulia
1. Liota sinapinsiemenet tilkassa kuumaa vettä.
2. Muussaa perunat haarukalla kulhossa, lisää kananmuna ja sekoita taikinaksi.
3. Kuori ja hienonna punasipuli, lisää munaseokseen. Suolaa ja pippuroi, lisää sinapinsiemenet, kermaviili sekä jauheliha. Työstä voimakkaasti 5 minuuttia.
4. Muotoile taikinasta 12 pientä pihviä ja paista hitaasti ilman rasvaa teflonpannussa. Tarjoile perunamuusin ja ruohosipulin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa