Gluteenittomat patongit ja valkosipulipatongit
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Reseptistä tulee 2 kpl
- 75 g margariinia
- 3 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 pkt (500 g) Semper Gluteenitonta jauhoseosta tai Semper Hienoa jauhoseosta (säästä 1 1/2 dl leivontaan)
Valmistusohje
Sulata rasva ja lisää se veteen, lämmitä seos kädenlämpöiskeksi. Liuota hiiva seokseen. Lisää suola ja jauhoseos ja sekoita. Anna nousta n. 30 minuuttia.
Alusta taikina esim. ja muotoile siitä kaksi patonkia. Leikkaa leipien pintaan viiltoja ja anna nousta leivinliinan alla n. 20 minuuttia.
Voitele vedellä tai öljyllä ja paista uunin keskiosassa 250 ˚C:ssa n. 10 minuuttia.
Vinkki! Voit tehdä helposti myös valkosipulipatonkeja.
Valmista valkosipuliseos: 2 rkl margariinia ja murskattu valkosipulin kynsi – lisää seosta patongin viiltoihin ja paista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti