Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gluteenittomat patongit ja valkosipulipatongit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

Reseptistä tulee 2 kpl

  • 75 g margariinia
  • 3 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 pkt (500 g) Semper Gluteenitonta jauhoseosta tai Semper Hienoa jauhoseosta (säästä 1 1/2 dl leivontaan)

Valmistusohje

Sulata rasva ja lisää se veteen, lämmitä seos kädenlämpöiskeksi. Liuota hiiva seokseen. Lisää suola ja jauhoseos ja sekoita. Anna nousta n. 30 minuuttia.

Alusta taikina esim. ja muotoile siitä kaksi patonkia. Leikkaa leipien pintaan viiltoja ja anna nousta leivinliinan alla n. 20 minuuttia.

Voitele vedellä tai öljyllä ja paista uunin keskiosassa 250 ˚C:ssa n. 10 minuuttia.

Vinkki! Voit tehdä helposti myös valkosipulipatonkeja.

Valmista valkosipuliseos: 2 rkl margariinia ja murskattu valkosipulin kynsi – lisää seosta patongin viiltoihin ja paista.

Lisää aiheesta:

Gluteenittomat porkkanasämpylätGluteeniton maalaisvuokaleipäNeljän viljan täysjyväleipäGluteenittomat porkkanasämpylätPinaatti-fetapiirakka (gluteeniton)Gluteenittomat kardemumma-vuokapullat
LeipäKananmunatonGluteenitonKasvisruokaSemperLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä