Mainos

Gluteenittomat patongit ja valkosipulipatongit

Reseptistä tulee 2 kpl

  • 75 g margariinia
  • 3 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 pkt (500 g) Semper Gluteenitonta jauhoseosta tai Semper Hienoa jauhoseosta (säästä 1 1/2 dl leivontaan)

Valmistusohje

Sulata rasva ja lisää se veteen, lämmitä seos kädenlämpöiskeksi. Liuota hiiva seokseen. Lisää suola ja jauhoseos ja sekoita. Anna nousta n. 30 minuuttia.

Alusta taikina esim. ja muotoile siitä kaksi patonkia. Leikkaa leipien pintaan viiltoja ja anna nousta leivinliinan alla n. 20 minuuttia.

Voitele vedellä tai öljyllä ja paista uunin keskiosassa 250 ˚C:ssa n. 10 minuuttia.

Vinkki! Voit tehdä helposti myös valkosipulipatonkeja.

Valmista valkosipuliseos: 2 rkl margariinia ja murskattu valkosipulin kynsi – lisää seosta patongin viiltoihin ja paista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!