Mokkapalat ovat vuodesta toiseen suomalaisten suosikkileivonnaisia, ja mokkapalat gluteenittomina sopivat tarjottavaksi kaikille.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Pohja
- 2 munaa
- 3 dl sokeria
- 1 1/2 dl maitoa
- 4 1/2 dl Semper jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl kaakaota
- 150 g juoksevaa margariinia
Kuorrute
- 3 1/2 dl tomusokeria
- 50 g (1/2 dl) juoksevaa margariinia
- 4 rkl kahvia
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Koristeluun
- kookoshiutaleita tai nonparelleja
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu rasva ja maito. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 °C:ssa n. 15 minuuttia.
Sekoita kuorrutteen ainekset tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrute pohjan päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita tai nonparelleja. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.