Gluteenittomat mokkapalat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5656766/landscape16_9/515/290/92c915ae93163a5399740096c8aea073/Kd/mokkapala-12018.jpg)
Mokkapalat kuuluvat herkkuleivonnaisten ikisuosikkeihin. Niitä rakastavat lapset ja aikuiset. Semper gluteenittomalla jauhoseoksella leivotut Hellapoliisin mokkapalat ovat upean kuohkeita.
- Ruokavalio: Gluteeniton
uunipellillinen, noin 25 annosta
- 4 munaa
- 3 dl sokeria
- 4 dl Semper FIN MIX hienoa gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
- ¾ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl rypsiöljyä TAI 100 g sulatettua voita tai margariinia
- 1 ½ dl maitoa
Kuorrutus
- 5-6 dl tomusokeria
- 2 rkl sulatettua voita tai margariinia
- 2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
- 4-5 rkl vahvaa kahvijuomaa
Pinnalle
- nonparelleja tai strösseleitä
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikinaan yhdessä rypsiöljyn tai sulatetun voin tai margariinin ja maidon kanssa.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
Mittaa kulhoon tomusokeri, sulatettu voi tai margariini, sokeroimaton kaakaojauhe ja vahva kahvijuoma. Sekoita tasaiseksi tahnaksi vispilällä ja levitä lämpimän torttulevyn päälle nuolijaa apuna käyttäen.
Ripottele pinnalle halutessasi nonparelleja tai strösseleitä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka