Gluteenittomat kaurakeksit
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 dl Semper Kaurahiutaleita
- 3 dl Semper Hienoa Jauhoseosta
- 1/2 dl sokeria
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 125 g margariinia
- 1/2 dl vettä
- 6 tippaa karvasmanteliöljyä
Leivontaan
- Semper Hienoa jauhoseosta raesokeria
Valmistusohje
Tee näin:
1) Sekoita kaikki kuivat aineet. Nypi rasva seoksen joukkoon. Lisää vesi, johon on sekoitettu karvasmanteliöljy.
2) Vaivaa taikinaksi. Jaa taikina 2 osaan ja pyörittele paloista n. 50 cm pituisia tankoja. Taputtele tankoja päältä hieman tasaiseksi. Voitele vedellä ja ripottele pinnalle raesokeria. Jaa tangot 8 osaan ja paista 225 ˚C:ssa n. 8 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan