Mehevät gluteenittomat kardemumma-vuokapullat.
Ainekset, n. 20 kpl
- 50 g margariinia
- 2 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1/2 dl sokeria
- 1 muna
- 1/2 tl suolaa
- n. 6 dl Semper jauhoseosta
Täyte
- 4 rkl margariinia
- 4 rkl sokeria
- 1 tl kardemummaa
Voiteluun
- muna
- raesokeria
Valmistusohje
Tee näin:
Yhdistä sulatettu margariini ja maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva seokseen. Lisää sokeri, muna ja suola. Sekoita gluteeniton Semper jauhoseos taikinan joukkoon.
Taikina saa olla yhtä löysää kuin sokerikakkutaikina.
Annostele taikina paperivuokiin. Yhdistä täytteen ainekset. Paina pulla keskiosaan syvennys ja annostele siihen n. 1/2 teelusikkallinen täytettä. Kohota pellillä liinalla peitettynä n. 45 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 250 °C:ssa n. 8 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!