Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gluteeniton vadelmakakku

Semper
Julkaistu 21.04.2016 09:39

MTV LIFESTYLE

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset (15 annosta):

  • 5 isoa munaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl Semper Hienoa Gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus:

  • n. 2 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 4 dl vadelmahilloa
  • 3 dl kuohu- tai vispikermaa
  • sokeria maun mukaan
  • 2 tl vaniljasokeria

Pinnalle:

  • 4 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 2-3 rkl sokeria
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl tuoreita vadelmia
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen.

2. Vuoraa irtoreunaisen kakkuvuoan Ø24 cm pohja leivinpaperilla, rasvaa reunat ja jauhota ne gluteenittomalla jauhoseoksella.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista 150-175 °C:ssa uunissa ensin n. 50 min. Avaa uuniluukku ja kokeile kypsyyttä kakun keskeltä puutikulla. Mikäli taikinaa ei jää tikkuun, on kakku kypsä.

4. Anna jäähtyä hetki ja kumoa ritilän päälle tai leivinpaperiarkille.

Leivo ihana gluteeniton vadelmakakku ja tarjoa vaikkapa kevään ja kesän juhlissa. Koristele täytekakku halutessasi sitruunamelissalla tai muilla tuoreilla koristeyrteillä. Kuva ja resepti: Hellapoliisi.

5. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja kostuta kerrokset vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

6. Kokoa kakku suoraan tarjoiluvadille. Levitä kerrosten väliin vadelmahilloa. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä hillokerrosten päälle kermavaahtoa.Anna kakun vetäytyä hetki kylmässä ennen koristelua.

7. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä kerma kakun pinnalle ja pursota reunoille. Koristele tuoreilla vadelmilla ja sitruunamelissalla.

Kuva ja resepti: Hellapoliisi

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kasperin Laku-sitruunakakkuKatin helppo mansikkavuokakakku – nopeasti valmistuva kesäkakkuHellapoliisin mango-charlotteLaktoositon suklaakakku sitruskuorrutuksen ja marjojen keraHellapoliisin Daim-torttuBritakakku
SemperKevään juhlatGluteenitonGluteenittomat reseptitTäytekakkuLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Semper
  • 04.06.201910:50
    Gluteeniton

    Gluteeniton raparperipiirakka

  • 10.06.201915:03
    Gluteeniton

    Gluteeniton mansikkakakku

  • 23.12.201811:00
    Gluteenittomat reseptit

    Suklaa-espressokakku, gluteeniton

  • 22.12.201812:00
    Gluteenittomat reseptit

    Pinaattipiirakka, gluteeniton

  • 21.12.201814:10
    Gluteenittomat reseptit

    Pizza, gluteeniton