Gluteeniton vadelmakakku
Leivo ihana gluteeniton vadelmakakku ja tarjoa vaikkapa kevään ja kesän juhlissa. Koristele täytekakku halutessasi sitruunamelissalla tai muilla tuoreilla koristeyrteillä. Kuva ja resepti: Hellapoliisi.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset (15 annosta):
- 5 isoa munaa
- 3 dl sokeria
- 3 dl Semper Hienoa Gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
- n. 2 dl maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte
- 4 dl vadelmahilloa
- 3 dl kuohu- tai vispikermaa
- sokeria maun mukaan
- 2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
- 4 dl kuohu- tai vispikermaa
- 2-3 rkl sokeria
- 1-2 tl vaniljasokeria
- 4 dl tuoreita vadelmia
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen.
2. Vuoraa irtoreunaisen kakkuvuoan Ø24 cm pohja leivinpaperilla, rasvaa reunat ja jauhota ne gluteenittomalla jauhoseoksella.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista 150-175 °C:ssa uunissa ensin n. 50 min. Avaa uuniluukku ja kokeile kypsyyttä kakun keskeltä puutikulla. Mikäli taikinaa ei jää tikkuun, on kakku kypsä.
4. Anna jäähtyä hetki ja kumoa ritilän päälle tai leivinpaperiarkille.
5. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja kostuta kerrokset vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
6. Kokoa kakku suoraan tarjoiluvadille. Levitä kerrosten väliin vadelmahilloa. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä hillokerrosten päälle kermavaahtoa.Anna kakun vetäytyä hetki kylmässä ennen koristelua.
7. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä kerma kakun pinnalle ja pursota reunoille. Koristele tuoreilla vadelmilla ja sitruunamelissalla.
Kuva ja resepti: Hellapoliisi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka