Mainos
Mainos

Gluteeniton tuorejuustokakku sopii tarjottavaksi kahvin kanssa tai vaikka synttärikakkuna!

Pohja

  • 75 g (5 kpl) Semper Karkeaa näkkileipää
  • 75 g (18 kpl) Semper Piparkakkuja
  • 3/4 dl maitoa
  • 3/4 dl sulatettua margariinia
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia

Täyte

  • 500 g Arla Keittiö maitorahkaa
  • 200 g Arla Keittiö creme fraichea
  • 3 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • limetin hienoksi raastettu kuori

Kuorrutus

  • 1,5 liivatelehteä
  • 250 g pakastemansikoita
  • 1 dl vettä
  • 4 rkl sokeria
  • limetin puristettu mehu

Valmistusohje

Murskaa näkkileipä ja piparkakut tehosekoittimella. Lisää maito, sulatettu margariini, sokeri ja kaneli. Painele seos irtoreunaisen, leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle (halkaisija noin 24 cm).

Vatkaa rahka, creme fraiche ja munat tasaiseksi seokseksi. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja limetin kuori. Kaada seos vuokaan ja paista kakkua 175 °C:ssa 35-40 minuuttia. Jäähdytä kakku.

Liota liivatelehtiä 5 minuuttia runsaassa kylmässä vedessä. Anna mansikoiden, veden, sokerin ja limetin mehun kiehua hiljaisella lämmöllä pienessä kattilassa noin 5 minuuttia. Siivilöi pois mansikat ja kaada seos takaisin kattilaan. Nosta liivatelehdet vedestä ja sulata ne lämpimään mansikkaseokseen koko ajan sekoittaen. Jäähdytä seos ennen kuin kaadat sen varovaisesti kakun päälle..

Anna juustokakun seisoa jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen tarjoilua.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.