Gluteeniton tuorejuustokakku
Gluteeniton tuorejuustokakku sopii tarjottavaksi kahvin kanssa tai vaikka synttärikakkuna!
- Ruokavalio: Gluteeniton
Pohja
- 75 g (5 kpl) Semper Karkeaa näkkileipää
- 75 g (18 kpl) Semper Piparkakkuja
- 3/4 dl maitoa
- 3/4 dl sulatettua margariinia
- 2 rkl sokeria
- 1 tl kanelia
Täyte
- 500 g Arla Keittiö maitorahkaa
- 200 g Arla Keittiö creme fraichea
- 3 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- limetin hienoksi raastettu kuori
Kuorrutus
- 1,5 liivatelehteä
- 250 g pakastemansikoita
- 1 dl vettä
- 4 rkl sokeria
- limetin puristettu mehu
Valmistusohje
Murskaa näkkileipä ja piparkakut tehosekoittimella. Lisää maito, sulatettu margariini, sokeri ja kaneli. Painele seos irtoreunaisen, leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle (halkaisija noin 24 cm).
Vatkaa rahka, creme fraiche ja munat tasaiseksi seokseksi. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja limetin kuori. Kaada seos vuokaan ja paista kakkua 175 °C:ssa 35-40 minuuttia. Jäähdytä kakku.
Liota liivatelehtiä 5 minuuttia runsaassa kylmässä vedessä. Anna mansikoiden, veden, sokerin ja limetin mehun kiehua hiljaisella lämmöllä pienessä kattilassa noin 5 minuuttia. Siivilöi pois mansikat ja kaada seos takaisin kattilaan. Nosta liivatelehdet vedestä ja sulata ne lämpimään mansikkaseokseen koko ajan sekoittaen. Jäähdytä seos ennen kuin kaadat sen varovaisesti kakun päälle..
Anna juustokakun seisoa jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan