Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gluteeniton tuorejuustokakku

Julkaistu 28.02.2013 10:24

Gluteeniton tuorejuustokakku sopii tarjottavaksi kahvin kanssa tai vaikka synttärikakkuna!

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Pohja

  • 75 g (5 kpl) Semper Karkeaa näkkileipää
  • 75 g (18 kpl) Semper Piparkakkuja
  • 3/4 dl maitoa
  • 3/4 dl sulatettua margariinia
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia

Täyte

  • 500 g Arla Keittiö maitorahkaa
  • 200 g Arla Keittiö creme fraichea
  • 3 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • limetin hienoksi raastettu kuori

Kuorrutus

  • 1,5 liivatelehteä
  • 250 g pakastemansikoita
  • 1 dl vettä
  • 4 rkl sokeria
  • limetin puristettu mehu

Valmistusohje

Murskaa näkkileipä ja piparkakut tehosekoittimella. Lisää maito, sulatettu margariini, sokeri ja kaneli. Painele seos irtoreunaisen, leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle (halkaisija noin 24 cm).

Vatkaa rahka, creme fraiche ja munat tasaiseksi seokseksi. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja limetin kuori. Kaada seos vuokaan ja paista kakkua 175 °C:ssa 35-40 minuuttia. Jäähdytä kakku.

Liota liivatelehtiä 5 minuuttia runsaassa kylmässä vedessä. Anna mansikoiden, veden, sokerin ja limetin mehun kiehua hiljaisella lämmöllä pienessä kattilassa noin 5 minuuttia. Siivilöi pois mansikat ja kaada seos takaisin kattilaan. Nosta liivatelehdet vedestä ja sulata ne lämpimään mansikkaseokseen koko ajan sekoittaen. Jäähdytä seos ennen kuin kaadat sen varovaisesti kakun päälle..

Anna juustokakun seisoa jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Mamma Annan cappuccino-juustokakkuPääsiäiskakkuTuulihatutPashalottaJuustokeksikakkuGluteeniton Mango-tuorejuustokakku
JuustokakkuGluteenitonKevään juhlatSemperSyntymäpäivätJuhlatValmistujaisetLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Juustokakku
  • 18.6.11:57
    Mansikkakakku

    Pistaasi-mansikkajuustokakku

  • 3.5.08:04
    Nopeat ja helpot

    Juustokakut purkissa

  • 04.10.202420:00
    Juhlat

    Suolakinuski-suklaajuustokakku

  • 13.09.202412:27
    Nopeat ja helpot

    Jäädytetty Nutella-juustokakku

  • 22.03.202414:12
    Pääsiäinen

    Mangojuustokakku