Mainos
Gluteeniton taikataikina lasten muovailuleikkeihin
Julkaistu
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 dl (1/2 pkt) Semper Gluteenitonta jauhoseosta
- 2 dl suolaa
- 15 g sitruunahappoa (myydään apteekissa)
- 3 rkl ruokaöljyä
- 4 dl kiehuvaa vettä
Valmistusohje
Sekoita ainekset kulhoon vettä lukuun ottamatta. Lisää lopuksi kiehuva vesi ja sekoita sitkeäksi taikinaksi. Taikina on tarkoitettu aikuisen valmistettavaksi, jotta lapset eivät polta itseään kuumalla vedellä.
Jos taikinaa on tarkoitus käyttää valmistuspäivän jälkeisenä päivänä, se tulee laittaa muovipussiin, jotta se ei pääse kuivamaan. Taikinasta tehtyjen hahmojen on hyvä antaa kuivua joidenkin viikkojen ajan – riippuen siitä, kuinka paksuja ne ovat. Valmiiksi kuivaneet hahmot voi värittää maalaten.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta