Mainos
Gluteeniton puolukkalimppu
Julkaistu
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Reseptistä tulee 2 kpl
- 25 g hiivaa
- 3 1/2 dl vettä
- 1 rkl psylliumsiemenkuitua
- 1 tl suolaa
- 1/2 rkl leipämausteita (anis, kumina, fenkoli)
- 2 rkl öljyä
- 2 dl Semper Kaurahiutaleita
- 1 dl puolukkahilloa
- 1 pkt (500 g) Semper Karkeaa jauhoseosta (säästä 1 dl leivontaan)
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, leipämausteet, psylliumsiemenkuitu, öljy ja sekoita. Anna turvota 10 minuuttia ja lisää sitten muut ainekset. Sekoita taikina tasaiseksi ja peitä leivinliinalla.
Anna taikinan kohota 30 minuuttia lämpimässä paikassa. Laita taikina jauhotetulle leivinalustalle ja leivo siitä kaksi pyöreää limppua. Tee limppujen pinnalle kolme viiltoa ja anna leipien kohota vielä 15 minuuttia.
Paista 200 °C:ssa n. 25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa