Mainos
Gluteeniton puolukkalimppu
Julkaistu
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Reseptistä tulee 2 kpl
- 25 g hiivaa
- 3 1/2 dl vettä
- 1 rkl psylliumsiemenkuitua
- 1 tl suolaa
- 1/2 rkl leipämausteita (anis, kumina, fenkoli)
- 2 rkl öljyä
- 2 dl Semper Kaurahiutaleita
- 1 dl puolukkahilloa
- 1 pkt (500 g) Semper Karkeaa jauhoseosta (säästä 1 dl leivontaan)
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, leipämausteet, psylliumsiemenkuitu, öljy ja sekoita. Anna turvota 10 minuuttia ja lisää sitten muut ainekset. Sekoita taikina tasaiseksi ja peitä leivinliinalla.
Anna taikinan kohota 30 minuuttia lämpimässä paikassa. Laita taikina jauhotetulle leivinalustalle ja leivo siitä kaksi pyöreää limppua. Tee limppujen pinnalle kolme viiltoa ja anna leipien kohota vielä 15 minuuttia.
Paista 200 °C:ssa n. 25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa