Gluteeniton porkkanalimppu
Välillä joudumme laittamaan ruokaa keliaakikoille, jotka eivät voi syödä gluteenia eli esimerkiksi ruokaa, jossa on käytetty vehnäjauhoja. Tämä leipä leivotaan gluteenittomasta, valmiista jauhoseoksesta. Porkkanaraaste taikinassa tekee leivästä maukkaan ja mehukkaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
2 limppuun
- 50 g tuorehiivaa
- 6 dl vettä
- 50 g huoneenlämpöistä voita
- 1 dl tummaa siirappia
- 2 tl suolaa
- 1 tl murskattua anista
- 1 tl murskattuja fenkolinsiemeniä
- 2 dl viiliä
- 1 iso, karkeasti raastettu porkkana (200 g)
- 1 paketti gluteenitonta jauhoseosta
Lisäksi tarvitset
- 2 kahden litran vuokaa
Valmistusohje
1. Murusta hiiva kulhoon. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (37 astetta). Liuota hiiva kädenlämpöiseen vesitilkkaan. Lisää loput vedestä, voi, siirappi, suola, mausteet, viili ja porkkanaraaste. Lisää jauhoseos ja työstä taikinaa 7-8 minuuttia monitoimikoneessa tai 10-12 minuuttia käsin.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita uunin ritilä alimmalle tasolle. Jaa taikina kahteen voideltuun 2-litranvuokaan. Laita vuoat lieden päälle, peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia.
3. Paista leipiä alatasolla n. 1 tunti. Ota leivät vuoista. Anna limppujen levätä pyyhkeisiin käärittyinä ritilällä vähintään pari tuntia, tai seuraavaan päivään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut