Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gluteeniton pizza Parma

Julkaistu 18.02.2013 00:00

2 annosta tai 8 palaa

  • 1 pakkaus Semperin valmiita Pizzapohjia (sis. 2 x 150 g pohjaa)

Täyte

  • 1 dl tomaattikastiketta (itse tehtyä tai ostettua)
  • 125 g mozzarellajuustoa
  • n. 8 viipaletta parmankinkkua
  • tuoretta basilikaa
  • mustia oliiveja

Itse tehty tomaattikastike

  • 2 dl paseerattua tomaattia
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 1/2 sipuli
  • 1 kpl valkosipulin kynsi
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus mustapippuria
  • 1/4 tl oreganoa
  • 1/4 tl basilikaa

Valmistusohje

Tee näin:

Kuori ja silppua sipuli ja kuullota oliiviöljyssä. Purista valkosipulin kynsi joukkoon ja lisää tomaattisose. Anna kiehua hetki miedolla lämmöllä. Lisää paseerattu tomaatti, suola, sokeri ja mausteet. Anna vielä kiehua muutaman minuutin ajan.

Jaa tomaattikastike kahden pizzapohjan päälle ja lisää mozzarellaviipaleet. Paista 200 °C:ssa n. 10-12 minuuttia. Jaa pizza valmiiksi kolmioiksi ja laita kunkin palasen päälle parmankinkkua, oliiveja ja basilikaa.

Vinkki!

Tarjoa itse tehtyä tomaattikastiketta Semperin gluteenittoman pastan tai esim. jauhelihapihvien kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Pizza