Gluteeniton omenapiirakka

12 annosta. Energiapitoisuus: 302 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Raaka-aineet

  • 1.5 dl oliiviöljyä
  • 1 dl hedelmäsokeria
  • 2 kpl kananmunaa
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 2 dl Sunnuntai Gluteeniton jauhoseosta
  • 1 rkl kanelia
  • 0.5 tl neilikkaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0.5 kpl sitruunankuorta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 kpl omenaa (hapahkoa)
  • 50 g saksanpähkinöitä
  • 3 rkl hunajaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vatkaa öljy ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.

Sekoita siemenet, jauhoseos ja mausteet keskenään. Raasta sitruunan kuorta ja lisää kuivien ainesten joukkoon. Kääntele kuivat ainekset muna-öljyseokseen. Kaada taikina piirakkavuokaan.

Kuori ja lohkoa omenat pinnalle. Rouhi saksanpähkinät hienoksi, sekoita juoksevan hunajan ja öljyn kanssa. Levitä seos omenoiden pinnalle.

Kypsennä uuni alatasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.