Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gluteeniton omenapiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kasvisruoka

Raaka-aineet

  • 1.5 dl oliiviöljyä
  • 1 dl hedelmäsokeria
  • 2 kpl kananmunaa
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 2 dl Sunnuntai Gluteeniton jauhoseosta
  • 1 rkl kanelia
  • 0.5 tl neilikkaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0.5 kpl sitruunankuorta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 kpl omenaa (hapahkoa)
  • 50 g saksanpähkinöitä
  • 3 rkl hunajaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vatkaa öljy ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.

Sekoita siemenet, jauhoseos ja mausteet keskenään. Raasta sitruunan kuorta ja lisää kuivien ainesten joukkoon. Kääntele kuivat ainekset muna-öljyseokseen. Kaada taikina piirakkavuokaan.

Kuori ja lohkoa omenat pinnalle. Rouhi saksanpähkinät hienoksi, sekoita juoksevan hunajan ja öljyn kanssa. Levitä seos omenoiden pinnalle.

Kypsennä uuni alatasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä.

12 annosta. Energiapitoisuus: 302 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

Lisää aiheesta:

KasvispannukakkuOmenalimppuHapankaalisämpylätAvokado-suklaakakkuPorkkanakakkuMustikkapiirakka kevyt ja helppo resepti
OmenapiirakkaKevytGluteenitonSadonkorjuuKasvisruokaKrista KupariharjuKeventäjätJuhlatLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Omenapiirakka
  • 13.09.202410:46
    Sadonkorjuu

    Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka

  • 18.08.202314:42
    Hellapoliisi

    Helpot omenapiiraat eli omena-voitaikinakeikaus

  • 21.10.201908:06
    Leivonta

    Juustokakku-omenapiirakka – Annin helppo resepti

  • 13.09.201920:43
    Omenat

    Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki

  • 19.11.201820:53
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Perinteinen espanjalainen omenatorttu