Gluteeniton omenapiirakka

12 annosta. Energiapitoisuus: 302 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Raaka-aineet

  • 1.5 dl oliiviöljyä
  • 1 dl hedelmäsokeria
  • 2 kpl kananmunaa
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 2 dl Sunnuntai Gluteeniton jauhoseosta
  • 1 rkl kanelia
  • 0.5 tl neilikkaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0.5 kpl sitruunankuorta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 kpl omenaa (hapahkoa)
  • 50 g saksanpähkinöitä
  • 3 rkl hunajaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vatkaa öljy ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.

Sekoita siemenet, jauhoseos ja mausteet keskenään. Raasta sitruunan kuorta ja lisää kuivien ainesten joukkoon. Kääntele kuivat ainekset muna-öljyseokseen. Kaada taikina piirakkavuokaan.

Kuori ja lohkoa omenat pinnalle. Rouhi saksanpähkinät hienoksi, sekoita juoksevan hunajan ja öljyn kanssa. Levitä seos omenoiden pinnalle.

Kypsennä uuni alatasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!