Mainos

Gluteeniton omenakakku

Gluteeniton omenakakku maistuu myös keliaakikoille.

Gluteeniton omenakakku, uunipannullinen

  • 2 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 4 1/2 dl Semper Gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 1/2 dl vettä
  • 150 juoksevaa margariinia

Täyte

  • 3 omenaa lohkoina
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 tl kanelia

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos ja siihen sekoitettu leivinjauhe, vesi ja juokseva margariini. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille (25 x 35 cm) tai piirakkavuokaan (halkaisija 28 cm).

Leikkaa omena lohkoiksi. Laita muovipussiin sokeria, kanelia ja omenanlohkot. Ravista pussia ja painele maustuneet omenalohkot taikinaan. Ripottele jäljelle jäänyt sokeri-kaneliseos taikinan päälle.

Paista 200 °C:ssa n. 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja