Gluteeniton omenakakku
Gluteeniton omenakakku maistuu myös keliaakikoille.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Gluteeniton omenakakku, uunipannullinen
- 2 munaa
- 3 dl sokeria
- 4 1/2 dl Semper Gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 1/2 dl vettä
- 150 juoksevaa margariinia
Täyte
- 3 omenaa lohkoina
- 1/2 dl sokeria
- 2 tl kanelia
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos ja siihen sekoitettu leivinjauhe, vesi ja juokseva margariini. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille (25 x 35 cm) tai piirakkavuokaan (halkaisija 28 cm).
Leikkaa omena lohkoiksi. Laita muovipussiin sokeria, kanelia ja omenanlohkot. Ravista pussia ja painele maustuneet omenalohkot taikinaan. Ripottele jäljelle jäänyt sokeri-kaneliseos taikinan päälle.
Paista 200 °C:ssa n. 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti