Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gluteeniton Mango-tuorejuustokakku

Julkaistu 30.03.2015 14:16
  • Ruokavalio: Gluteeniton

8 annosta

  • 150 g Semper Kola-, Välipala- tai Kaura Digestive –keksejä
  • 50-70 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte

  • 4 liivatelehteä + vettä liuottamiseen
  • 2 ½ dl vispikermaa
  • 200 g tuorejuustoa tai maitorahkaa
  • ¾ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sitruunamehua tai vettä

Pinnalle

  • Semper Mangososetta 2 x 125g
  • 1 dl hyytelösokeria

Valmistusohje

Hienonna Semper gluteenittomat keksit. Lisää joukkoon sulatettu voi tai margariini ja sekoita tasaiseksi.

Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele keksinmuruseos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto tai maitorahka. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Kuumenna sitruunamehu tai vesi kiehuvaksi esim. juomalasissa mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Valuta seos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta.

Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Valmista kiille: Mittaa mangosose kattilaan ja kiehauta. Lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua, kunnes liemi hieman kirkastuu. Anna seoksen jäähtyä hetki.

Valuta kiille kakun päälle lähellä kakun pintaa lusikalla vähän kerrallaan.

Nosta hetkeksi kylmään, kunnes pinta hyytyy. Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä se tarjoiluvadille ja nauti ihanasta pääsiäisherkusta.

Lisää aiheesta:

MangojuustokakkuHellapoliisin mango-charlotteDaim-valkosuklaakakkuPääsiäiskakkuMustikkainen glögikakkuHyydytetty mangokakku (gluteeniton)
JuustokakkukaupallisetGluteenitonSemperLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Pääsiäisen pitkänä viikonloppuna on aikaa ulkoilla, laittaa ruokaa ja nauttia herkuista. Suosittelemme jälkiruokapöydän kruunaajaksi Mango-tuorejuustokakkua. Tällä Hellapoliisin reseptillä onnistut helposti!

Tuoreimmat aiheesta

Juustokakku
  • 18.6.11:57
    Mansikkakakku

    Pistaasi-mansikkajuustokakku

  • 3.5.08:04
    Nopeat ja helpot

    Juustokakut purkissa

  • 04.10.202420:00
    Juhlat

    Suolakinuski-suklaajuustokakku

  • 13.09.202412:27
    Nopeat ja helpot

    Jäädytetty Nutella-juustokakku

  • 22.03.202414:12
    Pääsiäinen

    Mangojuustokakku