Gluteeniton versio klassisesta arkiruoasta!
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 7 dl (350 g) Semper Kuitupitoista makaronia
- 1 sipuli
- 400 g jauhelihaa
- suolaa
- pippuria
- yrttimausteita
Kasvisliemi
- 5 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 4 munaa
Valmistusohje
1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista sipuli ja jauheliha, mausta seos.
2. Kiehauta vesi ja sulata siihen kasvisliemikuutio. Anna jäähtyä ja vatkaa joukkoon munat.
3. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain makaroneja ja jauhelihaseosta, päällimmäiseksi makaroneja. Kaada päälle kasvisliemi, jotta päällimmäinen kerros juuri ja juuri peittyy.
4. Paista 200 ºC:ssa noin 1 tunti.
Vinkki! Jos haluat valmistaa kasvismakaronilaatikon, vaihda jauheliha esim. soijarouheesta ja kasviksista valmistettuun täytteeseen tai esim. pakastejuureksiin (n. 500 g)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!