Gluteeniton lihamakaronilaatikko
Gluteeniton versio klassisesta arkiruoasta!
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 7 dl (350 g) Semper Kuitupitoista makaronia
- 1 sipuli
- 400 g jauhelihaa
- suolaa
- pippuria
- yrttimausteita
Kasvisliemi
- 5 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 4 munaa
Valmistusohje
1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista sipuli ja jauheliha, mausta seos.
2. Kiehauta vesi ja sulata siihen kasvisliemikuutio. Anna jäähtyä ja vatkaa joukkoon munat.
3. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain makaroneja ja jauhelihaseosta, päällimmäiseksi makaroneja. Kaada päälle kasvisliemi, jotta päällimmäinen kerros juuri ja juuri peittyy.
4. Paista 200 ºC:ssa noin 1 tunti.
Vinkki! Jos haluat valmistaa kasvismakaronilaatikon, vaihda jauheliha esim. soijarouheesta ja kasviksista valmistettuun täytteeseen tai esim. pakastejuureksiin (n. 500 g)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan