Mainos

Gluteeniton lihamakaronilaatikko

Gluteeniton versio klassisesta arkiruoasta!

Ainekset

  • 7 dl (350 g) Semper Kuitupitoista makaronia
  • 1 sipuli
  • 400 g jauhelihaa
  • suolaa
  • pippuria
  • yrttimausteita

Kasvisliemi

  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 4 munaa

Valmistusohje

1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista sipuli ja jauheliha, mausta seos.

2. Kiehauta vesi ja sulata siihen kasvisliemikuutio. Anna jäähtyä ja vatkaa joukkoon munat.

3. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain makaroneja ja jauhelihaseosta, päällimmäiseksi makaroneja. Kaada päälle kasvisliemi, jotta päällimmäinen kerros juuri ja juuri peittyy.

4. Paista 200 ºC:ssa noin 1 tunti.

Vinkki! Jos haluat valmistaa kasvismakaronilaatikon, vaihda jauheliha esim. soijarouheesta ja kasviksista valmistettuun täytteeseen tai esim. pakastejuureksiin (n. 500 g)

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.