Mainos
Gluteeniton kuitupitoinen vuokaleipä
Julkaistu
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 dl vettä
- 1/2 dl öljyä
- 25 g hiivaa
- 1 tl leipämausteita
- 1 tl suolaa
- 1 pkt (500 g) Semper Karkeaa jauhoseosta
Valmistusohje
Lämmitä vesi-öljyseos kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva seokseen. Lisää suola, leipämausteet ja jauhoseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina hyvin lämpöä siirtävään foliovuokaan (1,5 l). Kohota lämpimässä paikassa peitettynä n. 30 minuuttia.
Paista 250 °C:ssa n. 35 minuuttia.
Huom! oikea paistolämpötila on tärkeä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka