1. Pese kesäkurpitsat ja viipaloi niistä pitkittäissuunnassa noin puolen sentin paksuisia ”lasagnelevyjä”. Itketä seuraavaksi kesäkurpitsaviipaleista ylimääräiset nesteet: Asettele levyt leivinpaperin päälle ja ripottele päälle suolaa. Anna seisoa noin 5 minuuttia ja pyyhi sitten viipaleiden pinnat kuivaksi talouspaperilla. Toista sama kesäkurpitsaviipaleiden toiselle puolelle.
2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista jauhelihakastike: Hienonna sipuli, valkosipuli, porkkana ja selleri, ja kuullota niitä pannulla oliiviöljyssä, kunnes ne hieman pehmenevät. Siirrä kasvissekoitus hetkeksi pois pannulta ja paista pannulla jauheliha. Lisää paistamisen loppuvaiheessa joukkoon takaisin kasvissekoitus. Tässä vaiheessa voit lorauttaa sekaan myös desilitran punaviiniä makua antamaan. Anna seoksen kiehua hetki, kunnes alkoholi on haihtunut.
