Mainos
Mainos
Reseptin tarjoaa: Semper

Tätä Hellapoliisin salaattia nauttivat mielellään muutkin ruokailijat kuin pelkästään gluteenitonta ruokavaliota noudattavat.

6 annosta

  • 1 l vettä
  • 3 dl Semper fusilli, gluteenitonta pastaa
  • ripaus suolaa
  • ½ grillattu broileri tai 2 broilerin rintafileetä kypsennettynä
  • 1 purkki säilykemangoa valutettuna tai 1 tuore mango
  • 200 g fetajuustoa
  • 100 g miniluumutomaatteja
  • 100 g tummia rypäleitä
  • ½ dl paahdettuja pinjansiemeniä (osa peston valmistukseen)

Rucolapestokastike

  • n. 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • kourallinen rucolaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 20 g parmesaanijuustoa
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • ripaus merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon Semper fusilli pasta ja ripaus suolaa.

Keitä, kunnes pasta on sopivan kypsää.

Valuta ja huuhtele kylmän veden alla.

Putsaa broilerista luut ja nahka ja revi liha sopiviksi suupaloiksi.

Valuta säilykemango tai kuori tuore mango.

Leikkaa kuutioiksi.

Paloittele fetajuusto ja puolita miniluumutomaatit ja tummat rypäleet.

Yhdistä ainekset pastan joukkoon.

Kuumenna kuiva ja puhdas pannu.

Lisää pinjansiemenet ja paahda välillä sekoitellen, kunnes siemenet saavat hieman väriä.

Lisää puolet salaatin joukkoon ja käytä loput pestokastikkeen valmistukseen.

Käytä tehosekoitinta, silppuria tai sauvasekoitinta pestokastikkeen valmistuksessa.

Laita paahdetut pinjansiemenet, kourallinen rucolaa, kuorittu valkosipulinkynsi, parmesaanijuusto, oliiviöljy, ripaus merisuolaa ja mustapippuria myllystä kulhoon ja jauha tasaiseksi tahnaksi.

Tarkista maku.

Sekoita pestokastike salaattiainesten joukkoon.

Rouhi halutessasi pinnalle hieman mustapippuria.

Vinkki! Kokoa salaatti rucolanlehtien päälle tarjoiluvadille.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.