Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gluteeniton broileri-pastasalaatti rucola-pestokastikkeella

Julkaistu 30.01.2015 07:58

Tätä Hellapoliisin salaattia nauttivat mielellään muutkin ruokailijat kuin pelkästään gluteenitonta ruokavaliota noudattavat.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

6 annosta

  • 1 l vettä
  • 3 dl Semper fusilli, gluteenitonta pastaa
  • ripaus suolaa
  • ½ grillattu broileri tai 2 broilerin rintafileetä kypsennettynä
  • 1 purkki säilykemangoa valutettuna tai 1 tuore mango
  • 200 g fetajuustoa
  • 100 g miniluumutomaatteja
  • 100 g tummia rypäleitä
  • ½ dl paahdettuja pinjansiemeniä (osa peston valmistukseen)

Rucolapestokastike

  • n. 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • kourallinen rucolaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 20 g parmesaanijuustoa
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • ripaus merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon Semper fusilli pasta ja ripaus suolaa.

Keitä, kunnes pasta on sopivan kypsää.

Valuta ja huuhtele kylmän veden alla.

Putsaa broilerista luut ja nahka ja revi liha sopiviksi suupaloiksi.

Valuta säilykemango tai kuori tuore mango.

Leikkaa kuutioiksi.

Paloittele fetajuusto ja puolita miniluumutomaatit ja tummat rypäleet.

Yhdistä ainekset pastan joukkoon.

Kuumenna kuiva ja puhdas pannu.

Lisää pinjansiemenet ja paahda välillä sekoitellen, kunnes siemenet saavat hieman väriä.

Lisää puolet salaatin joukkoon ja käytä loput pestokastikkeen valmistukseen.

Käytä tehosekoitinta, silppuria tai sauvasekoitinta pestokastikkeen valmistuksessa.

Laita paahdetut pinjansiemenet, kourallinen rucolaa, kuorittu valkosipulinkynsi, parmesaanijuusto, oliiviöljy, ripaus merisuolaa ja mustapippuria myllystä kulhoon ja jauha tasaiseksi tahnaksi.

Tarkista maku.

Sekoita pestokastike salaattiainesten joukkoon.

Rouhi halutessasi pinnalle hieman mustapippuria.

Vinkki! Kokoa salaatti rucolanlehtien päälle tarjoiluvadille.

Lisää aiheesta:

SuklaakanaKatkarapuwokki ja nuudeleitaTomaattinen kinkku-pastakeittoHellapoliisin kana-kookoskeittoKanaa tulisessa kastikkeessaIntialainen vihanneskeitto
PastasalaattikaupallisetGluteenitonKevyitä ruokiaSempersemperpastatPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Pastasalaatti
  • 26.04.202408:30
    Lisäkeruoat

    Piknikin pelastava pastasalaatti

  • 30.09.202110:11
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Kari Aihisen lämmin pastasalaatti

  • 15.07.202112:50
    Nopeat ja helpot

    Helppo pastasalaatti! Katin pesto-pastasalaatti hurmaa taatusti

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Salaatti sydänpastasta

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Haalea simpukkapastasalaatti lohen kera