Gazpachokeitto ja valkosipulikrutongit

Ainekset

  • 1 kg tomaatteja
  • 1 kurkku
  • 1 paprika
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulikynttä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa
  • pippuria
  • (chiliä)
  • oliiviöljyä
  • sokeria (tomaattien makeudesta riippuen)
  • 6 paahtoleipäviipaletta
  • 3 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

Poista tomaateista kanta ja leikkaa ne neljään osaan. Kuori kurkku, poista siemenet ja pilko reilunkokoisiksi paloiksi. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Siirrä kaikki ainekset isoon kattilaan ja mausta. Anna kattilan seistä jääkaapissa yön yli.

Aloita seuraavana päivänä tekemällä valkosipulikrutongit. Poista paahtoleivästä reunat ja leikkaa viipaleet pieniksi kuutioiksi. Leikkaa valkosipulinkynnet ronskeiksi paloiksi, valuta uunipellille oliiviöljyä ja lisää pellin päälle leipäkuutiot ja valkosipulit. Paista 200°c:ssa kullanruskeiksi. Käy välillä ravistelemassa uunipeltiä, jotta maut sekoittuvat ja kuutiot paistuvat tasaisesti. Soseuta keittoainekset monitoimikoneessa, soseuta lopuksi joukkoon myös osa krutongeista. Tarkista maku. Tarjoile kylmänä valkosipulikrutonkien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!