Gazpachokeitto ja valkosipulikrutongit
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 kg tomaatteja
- 1 kurkku
- 1 paprika
- 1 pieni sipuli
- 2 valkosipulikynttä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- suolaa
- pippuria
- (chiliä)
- oliiviöljyä
- sokeria (tomaattien makeudesta riippuen)
- 6 paahtoleipäviipaletta
- 3 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
Poista tomaateista kanta ja leikkaa ne neljään osaan. Kuori kurkku, poista siemenet ja pilko reilunkokoisiksi paloiksi. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Siirrä kaikki ainekset isoon kattilaan ja mausta. Anna kattilan seistä jääkaapissa yön yli.
Aloita seuraavana päivänä tekemällä valkosipulikrutongit. Poista paahtoleivästä reunat ja leikkaa viipaleet pieniksi kuutioiksi. Leikkaa valkosipulinkynnet ronskeiksi paloiksi, valuta uunipellille oliiviöljyä ja lisää pellin päälle leipäkuutiot ja valkosipulit. Paista 200°c:ssa kullanruskeiksi. Käy välillä ravistelemassa uunipeltiä, jotta maut sekoittuvat ja kuutiot paistuvat tasaisesti. Soseuta keittoainekset monitoimikoneessa, soseuta lopuksi joukkoon myös osa krutongeista. Tarkista maku. Tarjoile kylmänä valkosipulikrutonkien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti